El govern de Sánchez defensa Schengen, tot i el cop judicial amb Puigdemont

Rate this post

L’executiu de Pedro Sánchez ha sortit en defensa de l’espai Schengen de lliure circulació de mercaderies i persones amb la Unió Europea, així com del sistema d’euroodres, el dia posterior a què el tribunal d’Slevig-Holstein es negués a extradir Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió, i només autoritzés el Tribunal Suprem a processar-lo per malversació, després de l’entrega.

“El govern espanyol no comparteix el dubte sobre l’eficàcia de les euroordres. Defensem Schengen en tots els sentits, sobretot de persones i béns” a dit la ministra d’Educació i portaveu governamental Isabel Celáa en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. “Posar en qüestió Schengen és alinear-se amb algunes posicions europees que nosaltres no compartim, que afecta milions de persones i joves” ha reblat, en al·lusió de l’euroscepticisme d’algunes formacions populistes europees.

El fet és que aquestes paraules arriben després que el Partit Popular i Ciudadanos critiquessin durament la decisió de la Justícia alemanya. Tant el candidat a presidir el PP, Pablo Casado, com el diputat de Cs al Congrés Juan Carlos Girauta, van arribar a dubtar d’aquest acord europeu per a la circulació de persones.

Anar a la font
Estefania Molina

Powered by WPeMatico

Translate »