El Govern buscarà aliances per aprovar els pressupostos del 2020 i no descarta cap possible soci

El Govern buscarà aliances per aprovar els pressupostos del 2020 sense descartar cap possible soci. La portaveu, Meritxell Budó, ha explicat que el conseller d'Economia i vicepresident, Pere Aragonès, ha comunicat al Consell Executiu d'aquest dimarts al matí la voluntat de dur "ja" a terme el projecte dels comptes per l'any vinent. En roda de premsa des de Palau, la consellera de Presidència ha subratllat que el Govern no es tanca a buscar aliances per tal de buscar una majoria parlamentària. La portaveu també ha insistit que la convocatòria electoral correspon "només" a Torra, tot i que ha negat que aquest escenari estigui damunt la taula.

Budó ha insistit que Aragonès es posarà a treballar "d'immediat" en la confecció dels pressupostos de l'any que ve per executar-los el mateix 2020: "Ens movem en aquest escenari". L'executiu, doncs, està "obert" a les negociacions i es prepara per treballar, els propers dies, per concretar quin serà el soci "preferent" i quines "preferències i prioritats" hi haurà, sense que siguin "excloents" de cara a aprovar els comptes. Budó ha sentenciat que cal garantir l'aprovació dels comptes, de manera que no deixarà de banda el PSC de la negociació, de moment. 

El propi Aragonès va explicar el 14 de juny que ja es treballava per publicar l'ordre d'elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2020. Tot i això, va apuntar que el Govern continuava valorant les possibilitats d'aprovar els pressupostos del 2019 i que treballarien els de l'any vinent en paral·lel. En una interpel·lació de Cs al Parlament, Aragonès va argumentar que vol que Catalunya "continuï funcionant" i que, per a fer-ho, calen uns comptes.

Pel que fa a un possible avançament electoral, Budó ha justificat que la convocatòria és exclusiva del president de la Generalitat, i que "així ho entén" tant Torra com també tot el Govern. ERC va advertir ahir que na convocatòria electoral s'havia de "compartir" i "debatre" entre els socis de l'executiu.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: