El govern a l’exili celebra la Diada a la delegació de Brussel·les

Rate this post

El president a l’exili Carles Puigdemont i els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig han celebrat aquest dimecres la Diada a la seu de la delegació del Govern a Brussel·les, juntament amb un centenar de convidats. A banda del govern a l’exili, també hi han assistit representants de les institucions europees, com el president del Comitè de les Regions Karl-Heinz Lambertz, i d’altres delegacions.

Serret, que és la delegada del Govern davant la UE, ha intervingut en l’acte i ha confiat que la Unió Europea “contribuirà” a trobar una solució al conflicte a Catalunya demanant “diàleg i respecte a totes les parts”. Serret creu que les institucions europees contribuiran “rebutjant qualsevol tipus de violència i aplicant vies pacífiques i democràtiques” així com demanant “negociació política”.

En la seva intervenció la delegada també ha destacat que Catalunya sempre ha estat “oberta” al diàleg i que “com a nació treballarà sempre per defensar els valors europeus”. Amb tot, també ha advertit que no hi haurà les condicions pel diàleg mentre els polítics i els líders socials segueixin a la presó o a l'”exili”.

Per altra banda, Serret ha afegit que la Diada és una prova que “la República catalana és una opció política que persisteix”. A la convocatòria hi han assistit prop d’un centenar de persones, entre les quals hi havia l’advocat Paul Bekaert i representants de les institucions europees, com el president del Comitè de les Regions Karl-Heinz Lambertz, i d’altres delegacions.

“Afer europeu”

“Catalunya està vivint un període complex i difícil en què Europa està involucrada, és un afer europeu”, ha insistit Serret durant el seu discurs, apuntant que les decisions dels tribunals d’Alemanya i Bèlgica així com la Plataforma Diàleg-UE “ho proven”. També ha destacat que hi ha líders en presó preventiva i a l’exili per “defensar un mandat democràtic”. “Entre vostès avui hi ha els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín, el president Carles Puigdemont i jo mateixa; som l’evidència d’aquest conflicte i la seva complexitat”, ha afegit.

diada govern brusseles govern

La delegada ha fet referència també al discurs que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet davant l’Eurocambra al matí. “Com ha dit Juncker, estimar Europa és estimar les nacions, i el patriotisme és una virtut”.

Per altra banda, Serret, ha valorat positivament el fet de “ser aquí”, a la delegació, després que aquesta estigués intervinguda durant els mesos de l’aplicació del 155 arran del qual, ha dit, el seu predecessor en el càrrec, Amadeu Altafaj, “va ser cessat”. “Estem desitjant treballar per l’Europa de les persones i aquest és el compromís i la tasca d’aquesta delegació”, ha conclòs.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »