El Govern prohibeix l'entrada de creuers

El Consell de Ministres ha acordat prohibir l'entrada a Espanya de vaixells de passatge procedents d'Itàlia i de creuers de qualsevol origen que tinguin com a destinació els ports espanyols. Ho ha fet tres dies després d'anunciar el veto als vols procedents d'Itàlia.

La decisió, presa dijous passat, s'ha comunicat després d'una reunió extraordinària l'Executiu, en què s'ha considerat necessari aplicar aquesta mesura "excepcional" per contenir la propagació de l' coronavirus Covid-19 . La nova mesura, pel que fa als ferris, ha entrat en vigor la matinada de l'13 de març, a les 0:00 hores, i es mantindrà fins al dia 26.

En el cas dels creuers, els passatgers podran desembarcar fins a la nit de dissabte 15 a les 0.00, encara que no podran tornar a embarcar. El motiu de restringir els creuers de qualsevol origen és que "el risc no només està vinculat a l'origen dels passatgers, de manera que no importa el seu lloc d'origen per vetar el seu accés".

Aquesta última decisió blinda la possibilitat que qualsevol persona procedent Itàlia entre a Espanya, tenint en compte també la cancel·lació de tots els vols procedents d'aquest país, en el qual ja se superen els 15.000 contagis. Són mesures estrictes, especialment per mercat aeri procedent d'Itàlia, el tercer per importància per a Espanya, amb més de 106.000 operacions comercials en 2019 i un volum de 16 milions de passatgers; el 9% de l'total de l'trànsit internacional, segons dades recollides per Efe.

La mesura es podrà perllongar per períodes de 14 dies

"Si es produeix un cas de COVID-19 en un d'aquests vaixells tindrà un gran impacte sobre la salut de la població, ja que són llocs tancats en què centenars o milers de persones de característiques diverses, comparteixen espais i activitats d'una manera molt propera i en què la probabilitat de transmissió de malalties és elevada ", argumenta l'ordre ministerial.

La mesura, segons el Ministeri de Transports, es podrà perllongar per períodes addicionals no superiors a 14 dies i serà avaluada periòdicament tenint en compte l'evolució de la pandèmia al món, especialment a Itàlia.

Aquesta mesura, que no havia estat anunciada pel president de Govern, Pedro Sánchez , a la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu, no és aplicable als vaixells d'Estat, als que transportin exclusivament càrrega, als quals realitzin navegacions amb fins humanitaris, mèdics o d'emergència, o als conductors dels camions amb mercaderies. A més, "el Ministeri de Sanitat podrà excepcionalment aixecar les prohibicions als vaixells, que hauran de ser autoritzats". Encara que, en aquest cas, "es prendran les mesures de control sanitari" necessàries perquè no suposin un risc.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: