El Govern posa la sanitat privada a l'servei de les CCAA i contracta massivament metges residents

HP

Un moment de la compareixença

Noves mesures per frenar el coronavirus. El Govern ha posat a l'ordre de les comunitats autònomes les instal·lacions de la sanitat privada com considerin i se'ls permet que puguin habilitar per a ús mèdic espais públics i privats, a més que es va a prorrogar la contractació de metges residents.

Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una compareixença a La Moncloa al costat dels altres titulars responsables de l'estat d'alarma: Margarita Robles (Defensa), Fernando Grande Marlaska (Interior) i José Luis Ábalos (Transports).

Illa ha donat un termini de 48 hores a les empreses que disposin de productes de protecció i diagnòstic com màscares, com guants o kits de diagnòstic perquè ho comuniquin a Govern, a l'igual que les empreses que tinguin capacitat de producció d'aquests productes.

La ministra Robles ha avançat a més que es posen també a disposició els hospitals militars de Madrid i de Saragossa, a més de cridar els metges en reserva. La farmàcia militar aportarà tots els seus elements per desinfectar i medicaments d'ús comú.

S'ha creat un comandament únic sota la direcció de l'Jemad, el general Villaroya, des de Defensa. A més, Robles ha dit que la UME es desplegarà a més ciutats a partir de demà.

Els ministres han volgut reconèixer, com ha dit Illa, el comportament "cívic i exemplar" de la societat espanyola davant aquest estat d'alarma: "Volem agrair la forma en què els ciutadans han interioritzat les decisions". "Una batalla que hem de donar tots i junts guanyarem. Som un gran país ", ha recalcat.

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: