El Govern aprova una moratòria en les hipoteques per a afectats per coronavirus

El Govern segueix els passos de països com Itàlia i aprovarà una moratòria en el pagament de les seves hipoteques per a aquells ciutadans que siguin acomiadats de les seves empreses o que vegin reduïts els seus ingressos per la crisi de l'coronavirus. Així figurarà en el decret que prepara a aquesta hora el Consell de Ministres en la reunió d'aquest dimarts.

Segons va poder confirmar 20minutos.es, aquesta mesura -defensada des de fa dies per Unides Podem i alguns ministres de l'PSOE- afectarà els treballadors en atur afectats per la crisi de la pandèmia, la qual cosa suposarà un alleujament per als milers d'empleats acomiadats temporalment per els ERTO que estan duent a terme gran quantitat de companyies.

El decret també inclourà en el paquet de mesures socials la prohibició de tallar els subministraments bàsics d'aigua, llum i gas a les persones en situacions vulnerables. No obstant això, de moment encara s'està negociant que la moratòria en el pagament de les hipoteques s'estengui a el cas dels lloguers, una mesura que planteja Unides Podem però davant la qual sectors de Govern capitanejats per la ministra d'Economia, Nadia Calviño, mostren reserves.

Així mateix, per esmorteir el cop als treballadors acomiadats per un ERTO, l'Executiu garantirà en el seu decret de mesures econòmiques la prestació per desocupació per a tots ells, tinguessin o no dret a ella per temps de cotització. Aquesta mesura, molt demandada pels sindicats en els últims dies, contempla també que el temps consumit d'atur no compti com gastat.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: