El ‘Financial Times’ nomena la primera dona editora de tota la història del diari

Relleu a la cúpula del prestigiós Financial Times londinenc, que ha anunciat aquest dimarts que nomena com a nova editora del prestigiós diari de la City la periodista Roula Khalaf, fins ara número 2 de la redacció. Khalaf succeirà en el càrrec a partir del mes de gener Lionel Barber, que ha estat 14 anys a front del mitjà, després de 34 de treballar-hi. Ho ha comunicat el mateix Barber en un missatge de correu electrònic adreçat a la plantilla, comentant que deixa “la millor feina del periodisme”. 

Nascuda i criada al Beirut destruït per la guerra civil, Khalaf esdevé així la primera dona editora des que el diari es va fundar, el 1888. Adreçant-se a la redacció, ha assegurat també sentir-se “emocionada” per haver estat triada per dirigir “la major organització de notícies del món”.

Barber, al seu torn, s’ha mostrat orgullós d’haver “restablert el nivell d’or del periodisme de l’FT” i d’haver-ne fet un negoci sostenible en “temps tumultuosos”. Barber ha assegurat que era el “moment natural” per lliurar les regnes a Roula Khalaf, de la qual ha destacat que és “és justa, és sàvia i és dura”.

El Financial Times segueix així les passes de The Guardian, el primer gran diari del Regne Unit que dirigeix una dona, Katharine Viner,  després d’una època també històrica, sota la direcció d’Alan Rusbridger (1995-2015). Khalaf ha ocupat el segon lloc editorial més rellevant de l’ FT des del 2016. La seva carrera al diari ha inclòs la gestió de la xarxa del centenar de corresponsals, la cobertura a l’Orient Mitjà durant la guerra d’Iraq i les revoltes àrabs de la primavera del 2011.

Tsuneo Kita, president del grup Nikkei, propietari de l’FT, ha assegurat també que al llarg dels 24 anys de feina a la casa, Khalaf ha demostrat “la seva integritat, determinació i bon judici. Hi tinc la total confiança que continuarà la missió de l’ FT de lliurar-se al periodisme de qualitat sense por i sense favoritismes.”

Durant la seva etapa al davant del diari, Barber ha supervisat l’allunyament del model de publicitat impresa que ha sostingut les bases del negoci de l’ FT durant més d’un segle, construint una estratègia de publicació digital que ha atret un públic de més d’1 milió de subscriptors.

L’FT pertany des del 2015 al Nikkei Group, la major organització de mitjans de comunicació japonesa, que el va comprar al grup Pearson per 1.30 milions d’euros.

Malgrat el fort descens de les vendes de l’edició impresa, l’ FT de Barber va tornar als números negres, fins a arribar a obtenir un benefici de quasi 30 milions d’euros l’any passat, i uns ingressos de 446 milions. Les subscripcions representen aproximadament el 60 per cent dels ingressos; el 70% dels lectors es troben fora del Regne Unit.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: