El fil de Jaume Asens que retrata el fiscal que acusa les víctimes de l’1-O

Rate this post

Diego Villafañe és el fiscal que porta el cas de 257 víctimes de la violència policial durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i, en hores lliures, un tuitaire que no dubta a deixar constància en aquesta xarxa de quines són les seves fílies i fòbies en qüestions polítiques, que no són precisament favorables a l’independentisme, sinó tot el contrari.

Tant és així que els advocats que defensen els agredits pels agents de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia ja van demanar a principis d’octubre la seva inhabilitació, ja que consideren que les seves pràctiques a les xarxes socials són incompatibles amb la suposada equanimitat que hauria de tenir un fiscal que, de fet, s’ha esmerçat en acusar els agredits i minimitzar l’actuació agressiva dels policies traslladats a Catalunya amb la missió d’impedir per la força la celebració de la votació.

Ara, l’advocat i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha desplegat en un fil de tuits totes les incongruències que evidencien la parcialitat de Villafañe en el cas, ja que ha arribat a considerar el referèndum com un “cop d’Estat” promogut per “’pijos’ consentits”. Per tot plegat, Asens demana que el fiscal, que no pot ser recusat, s’abstingui de participar en la causa.

Al llarg del seu fil, Asens recorda que l’acció de la Fiscalia en relació a l’1-O, “enlloc d’inspirar empatia social o fortalesa democràtica, ha donat imatge de descrèdit i politització allunyada de l’aparença d’imparcialitat professional que exigeix la llei”, i ho relaciona amb la resolució del tribunal d’Estrasburg que dimarts va donar la raó a Arnaldo Otegi. “Cal fer reflexió sobre la imparcialitat i falta de cultura garantista entre Jutges o Fiscals”, rebla Asens.

Anar a la font
Jordi Palmer

Powered by WPeMatico

Translate »