El festival Minipop, molt més que música

Rate this post

El Minipop 2018 presenta el millor cartell musical de la seva història, però també tindrà més tallers que mai. El festival oferirà 26 propostes creatives que es faran de l’1 al 3 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona, simultàniament a les actuacions musicals. Són 17 tallers escollits pel jurat i 9 activitats organitzades directament pel festival, els patrocinadors i les entitats col·laboradores. Com sempre, es tracta d’activitats ideades i dinamitzades per artistes amb l’objectiu d’acostar l’art contemporani a tots els públics i reivindicar el talent dels creadors locals. L’objectiu dels tallers, que es denominen slow o fast segons la durada, és que petits i grans comparteixin una experiència artística i coneguin de primera mà el treball dels artistes del territori.

L’Espai Tallers de la vuitena edició del festival arriba carregat de novetats i originalitat. Un bon exemple són els dos tallers pensats perquè els adults hi participin més activament amb l’ajuda dels petits. Un dels tallers permetrà descobrir els secrets de les tapes creatives de l’Ivone i el David, de Lola Bistro, i en l’altre es podrà aprendre una tècnica d’impressió natural de peixos utilitzada pels pescadors japonesos a mitjans del segle XVIII. Entre la selecció d’aquest any també destaquen tallers slow molt orgànics com el de cistelleria de l’Anna Sínia, que tornarà al Minipop per ensenyar a fer una petita fruitera amb la tècnica del cul de queixal, o el de pasta de dents biològica i el d’amulets de flors seques de La Silvestrina. Una altra novetat serà el taller de música de la Yamaha Music School Tarragona, que convertirà els participants en autèntiques estrelles del rock. A més, en la secció d’experiències musicals torna el taller de DJs amb els Superpandas. Els discjòqueis ensenyaran a posar les millors cançons i a empalmar-les amb el millor ritme.

D’altra banda, l’arquitectura entrarà per primera vegada a l’Espai Tallers de la mà dels Petits Enginyers i el seu projecte de maons de cartró; Printex animarà a estampar una tassa inspirant-nos en diferents elements del festival; el Talleret Crafts de Barcelona portarà drapets de colors, cintes, plomes i lluentons per fabricar un atrapa-somnis; Rose Pomeroy i Barbara Gutiérrez munten un taller internacional per construir un calidoscopi i practicar anglès; els dissenyadors de Pipiripip Studio vindran de Barcelona amb bosses per estampar utilitzant la tècnica rorchach, i la pastisseria Le Loup del carrer Portalet de Tarragon oferirà el taller més dolç.

A més a més, la Fira Minicrafts tornarà a omplir de bon gust l’últim tram de la Rambla Nova de Tarragona, tocant al Balcó del Mediterrani. La sisena edició d’aquest gran aparador de coses boniques a l’aire lliure estarà formada per les paradetes de 26 marques d’artesans de diferents punts del país.

Un cartell de Primera Divisió

Recordem que el cartell musical del Minipop 2018 està encapçalat per Mishima, Joan Miquel Oliver i La Iaia. La programació es completa amb Joan Masdéu, Renaldo & Clara, Mareta Bufona, Ferran Palau, Da Souza i Intana. A més a més, Xavi Artigas i Pau Torrents, de Trau, desvelaran els seus referents en una sessió 100% vinil de pop dels 60, i els Superpandas punxaran des de l’ indie més ballable fins a música electrònica per regalar una altra de les seves nits mítiques al públic.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »