El fenomen de Rosalía arrasa als Latin Grammy

Rosalía ha arrasat aquest dijous als Latin Grammy amb tres premis, inclòs el gran reconeixement d'Álbum de l'any per "El mal querer", en una nit que ha certificat, per si hi havia algun dubte, que l'espanyola és actualment una de les estrelles més importants del panorama no només llatí sinó mundial.

Rosalía s'ha emportat avui tres gramòfons daurats amb el seu nom: Àlbum de l'any i Millor àlbum vocal pop contemporani per "El mal querer", i Millor cançó urbana per "Con altura" (juntament amb J Balvin).

Però a més, "El mal querer", una ambiciosa i triomfal producció conceptual que entrellaçava el flamenc amb el so urbà, ha obtingut uns altres dos premis no directament relacionats amb Rosalía: Millor disseny de empaquetatge (Man Mourentan i Tamara Pérez) i Millor enginyeria d'enregistrament per a un àlbum (El Guincho, Brian Hernández, Jaycen Joshua i Chris Athens).

En total, l'obra de Rosalía, una artista que cuida cada aspecte de la seva proposta des del musical a l'audiovisual, s'ha coronat amb cinc gramòfons daurats. "Estic en xoc, és l'últim que m'esperava, us ho juro per Déu", ha exclamat una molt emocionada Rosalía. "Moltes gràcies a la gent que dona suport a la meva música. Estic treballant molt dur per estar a l'altura del vostre suport", ha afegit.

Rosalía 2 EFE

També amb tres premis s'ha situat el seu compatriota Alejandro Sanz, que s'ha anotat els Latin Grammy a Enregistrament de l'any i Millor cançó pop per "Mi persona favorita" (amb Camila Cabello), i també el de Millor vídeo musical versió llarga per "Lo que fui es lo que soy".

"Vull dedicar aquest Latin Grammy a tot el públic que va als meus concerts (…). Són ells els que els donen sentit a aquesta cosa que és la música", ha assegurat.

El palmarès d'aquests repartits Latin Grammy ha deixat, així mateix, altres vencedors importants com Juan Luis Guerra, Tony Succar, Pedro Capó, Kany García i Andrés Calamaro, tots ells amb dos Latin Grammy per cap.

Els Latin Grammy, que celebraven el seu vintè aniversari, han arribat precedits de les crítiques d'artistes urbans per l'escassa presència del reggaeton i el trap entre els seus nominats.

Per això Bad Bunny, que ha aconseguit el premi a l'Àlbum de música urbana per "X 100PRE, ha aprofitat l'ocasió per reivindicar el terratrèmol mundial que ha provocat aquest gènere.

"A tots els músics, a tota la gent que pertany a l'Acadèmia, amb respecte: el reggaeton és part de la cultura llatina i està representant, igual com molts altres gèneres musicals, als llatins", ha afirmat.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: