L'Eurogrup es guarda munició contra el coronavirus

Els ministres de Finances i Economia de la Unió Europea s'han quedat lluny de les estimacions més optimistes que apostaven per un megaprograma de suport econòmic contra el coronavirus. De moment, s'ha acordat donar tota la flexibilitat possible als estats membres per actuïn -s'ha donat el vistiplau a sistema d'avals per a pimes d'Alemanya que els empresaris reclamen també a Pere Sánchez, però ha anunciat mesures econòmiques més austeres , equivalantes a l'1% de l'PIB.

En concret, els ministres de finances europees han donat suport fons per 85.000 milions d'euros per reforçar els sistemes de salut dels països membres ia les pimes, que són el teixit empresarial que més preocupa, atès que la seva capacitat per aguantar les cada vegada més severes mesures de contenció que s'estan implementant a Europa són més baixes. Des que la crisi de l'coronavirus va començar a golper als mercats, els analistes han coincidit que cal assegurar que la liquiditat arriba a aquest sector per evitar fallides massives davant l'aturada econòmica.

D'altra banda, l'Eurogrup ha acordat donar flexibilitat als estats -també a Grècia- per mobilitzar els recursos que considerin necessaris per afrontar la crisi. Aquest pas desencorseta a Espanya perquè pugui adoptar polítiques de despesa més agressives per pal·liar la crisi.

Fins al moment, els passos fets per l'Executiu espanyol en aquest sentit han estat modestos -18.000 milions d'euros, tot i que el gruix de l'import es sustenta sobre una moratòria impositiva per a autònoms.

Notícia en ampliació

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: