L'Exèrcit només farà "tasques de policia" durant l'estat d'alarma

Un dels aspectes de l' reial decret d'alarma que va entrar en vigor la matinada d'aquest diumenge a la crisi de l' coronavirus a Espanya és que els membres de l'Exèrcit adquireixen caràcter d'agent de l'autoritat. Segons han aclarit fonts de Govern a 20minuts, això en la pràctica vol dir que faran només "funcions de Policia" quan fos necessari.

D'aquesta manera, en alguns casos les tropes assumiran tasques de vigilància de béns o llocs i han de vetllar que les persones compleixin el mandat de restricció de moviment.

Aquestes dotació de caràcter d'autoritat als membres de l'Exèrcit es fa d'acord amb la disposició addicional tercera Llei de la Carrera Militar i de la Llei de la Defensa Nacional, segons les quals els membres de les Forces Armades en l'exercici de les funcions previstes en aquest reial decret tenen caràcter d'agents de l'autoritat.

En l'anterior declaració de l'estat d'alarma, durant l'anomenada crisi dels controladors el 2010, va ser l'Exèrcit qui va assumir les tasques d'aquest col·lectiu.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: