El drama dels Flores, Rosario també va voler suïcidar-se

Rate this post

TVE està triomfant amb una brillant idea que ha agradat molt els seus teleespectadors. Lazos de sangre és la nova aposta de la cadena, en la qual apropen algunes de les grans nissagues espanyoles repassant la seva història i parlant amb membres de la família. El primer episodi el van centrar en els Martínez de Irujo, captivant gràcies a les íntimes confessions del vidu de la Duquessa d’Alba

I ara ha estat el torn d’una altra figura molt rellevant: la mítica Lola Flores. La Faraona és considerada com una de les grans de la història musical d’Espanya, parlant de la seva vida i el seu record les filles, la neta i alguns amics. Un programa que va tornar a ser líder de la franja, aconseguint un bon 11,6% de l’audiència. 

lazos de sangre tve

Lolita i Rosario Flores van fer un repàs als moments més destacats de la seva carrera, explicant les dificultats que va tenir per casar-se amb el seu pare, el Pescaílla. I és que el guitarrista, d’ètnia gitana, va fer enfadar el clan en deixar plantada la seva parella i enamorar-se de Lola, havent de casar-se gairebé en secret: “Ell sortia amb Antoñita però no volia formalitzar-ho. És per això que els gitanos volien matar-lo, perquè les lleis són unes altres. Però ell seguia dient que no i va acabar casant-se amb la meva mare a les 6 del matí perquè no vinguessin i prohibissin la boda”.

boda lola flores tve

Un Pescaílla que Rosario qualifica de “el gitano més modern del món”: “Em va deixar fer pel·lícules, fer topless… encara que no li agradés, em deixava”. Lola i el seu marit eren una de les parelles més mediàtiques del moment, rebent elogis dia sí dia també però protagonitzant moments molt polèmics, especialment quan van jutjar la cantant. Aquí va començar el seu odi cap a la premsa, multiplicant-se les faltes de respecte i la tensió. Sent el moment més recordat quan va pronunciar la clàssica “Si me queréis, irse” durant la boda de la seva filla Lolita, demanant que els deixessin tranquils.

“La nostra mare era una persona excepcional, més graciosa, més tendra, més oberta… Molt més millor que la meva germana i jo. Volia que sentíssim l’art, una medicina molt bona. I teníem una casa en la qual no existia la por, ens ho explicàvem tot. Potser no som les millors cantants i ballarines, però tenim una energia brutal”, explica Rosario. 

Sempre que mor algú tan estimat, tot es trastoca. La multitud va bolcar-se en acomiadar Lola quan va morir, sent un cop molt dur especialment per la família. El seu fill Antonio va ser un dels que pitjor ho va passar, apareixent mort només deu dies després a causa d’una sobredosi. Molts van interpretar que la mort de la Faraona el va enfonsar, veient-se incapaç de tirar endavant sense ella. 

germà flores mort hola

Suïcidi o no, la qüestió és que la notícia va acabar d’enfonsar la família aquell mes de maig del 1995. I ara, 23 anys després, les germanes Flores han volgut recordar-ho visiblement emocionades. Rosario ha explicat com van actuar: “El meu germà ha estat tot per mi, les meves entranyes. És una pena que ens ha quedat a les dues germanes per tota la vida. Vaig reunir la meva germana i vaig fer que tots visquéssim junts amb el meu pare, el que va suposar per ell una injecció d’energia perquè van venir nens nous. Jo vaig posposar la gira americana per estar amb ell, de fet”.

rosario flores tve

Fes clic a la foto per veure el vídeo / TVE

Uns mesos duríssims que només va poder viure gràcies al naixement de la seva filla Lola: “Jo sempre dic que me la va portar la meva mare des del cel, perquè jo volia matar-me sense el meu germà. I al cap de 8 mesos vaig quedar embarassada d’ella, acabant-se les meves ganes de destrossar-me i maltractar-me”. 

germà flores tve

Segons Lolita, la mort del germà va ser el pitjor que va poder passar-los: “Després de morir la meva mare, el meu pare ens trucava i ens deia que no podia viure sense ell. Li faltava la llum. La mort d’Antonio va ser un drama perquè ningú no se l’esperava. Es va morir d’amor perquè un també mor d’això. L’amor és així, incomprensible. És una pena que ens ha quedat a la meva germana i a mi per tota la vida”. 

lolita flores tve

Una família trencada però amb el record ben viu de la gran Lola. 

Anar a la font
Jennifer Navarro

Powered by WPeMatico

Translate »