El drama de la reina Sofia: Letícia no li deixa veure les nétes

Rate this post

El rumor ja és notícia. Dues periodistes tan diferents com la catalana Pilar Eyre a Lecturas o la ultramonàrquica Almudena Martínez a l’ABC han coincidit a escriure el mateix: la reina emèrita Sofia de Grècia lamenta entre llàgrimes que la reina Letícia no li permet veure les seves filles Elionor i Sofia. Viuen a pocs metres, en un altre edifici del complex de la Zarzuela, però l’encara esposa de Joan Carles I ha dit “No sé ni cómo están. No las veo nunca. No me dejan verlas. Yo que vivo al lado no puedo ir a su casa”. Per si algú dubtava, ho ha confirmat el més juancarlista dels periodistes monàrquics: Jaime Peñafiel.

Jaime Peñafiel GTRES

GTRES

El cronista reial fa dècades que està distanciat de la reina Sofia. Li va demanar recolzament quan la seva filla, Isabel Peñafiel, va caure en el món de la droga, però no va trobar en la reina l’escalf que ell creia merèixer. Després de morir la filla, Peñafiel va escriure a la reina una carta sentenciant: “Serás la Reina de España, pero nunca serás mi Reina”. Anys després segueix guanyant-se la vida com a expert en Casa Reial i ha confirmat el que era un secret a veus: la princesa Elionor i la infanta Sofia no veuen mai la que consideren “la seva àvia més estimada”.

Elionor 12 O EFE

EFE

La raó del distanciament, segons aquests mitjans, té un nom: Paloma Rocasolano. La mare de Letícia seria la que entra i surt de Zarzuela i té cura de l’educació de les nétes. L’enfrontament entre les dues àvies, paterna i materna, no s’ha produït ja que Sofia preferiria que fos el seu fill i rei d’Espanya qui hi posés remei, però està ocupat assenyalant independentistes. Sofia només veu les nenes “per la tele”, segons confessió pròpia. La sogra del rei imposa el seu criteri, com va succeir durant el naixement de la futura reina Elionor. Rocasolano és infermera i va tenir molt a dir quan el part de la seva filla , tot un afer d’Estat, es va complicar i va haver de practicar-se-li a Letícia una cesària. Peñafiel ho recorda titllant-la de “sindicalista i republicana”, com si fossin insults. No desaprofita l’ocasió per insinuar els retocs estètics a què s’hauria sotmès Paloma Rocasolano, igual que acostuma a fer la seva filla Letícia.

paloma rocasolano GTRES

GTRES

Sofia no guanya per disgustos. Els quatre néts Urdangarín viuen a Suïssa i els dos néts Marichalar van a la seva entre festes, toros i novietes. La seva agenda oficial té 364 pàgines en blanc i el seu marit viu com un solterot. L’àvia emèrita està com Grècia: en ruïnes.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »