El domini .cat creix i ja suma més de 109.110 dominis

Coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, la Fundació puntCAT ha presentat l’Observatori anual del domini .cat. Aquest estudi és una anàlisi infogràfica de les dades més rellevants del domini durant el darrer any i permet comparar l’evolució del .cat des del 2005, any de la seva creació.

L’estudi s’ha presentat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya davant dels principals actors del .cat (Patronat de la Fundació, registradors, entitats del sector, l’Administració,  entre d’altres).

Durant la presentació, s’han fet públics els projectes seleccionats a la convocatòria oberta de projectes. El Jurat que ha format part d’aquesta decisió, Karma Peiró, periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i l’Albert Cuesta, analista, periodista i conferenciant especialitzat en TIC, han exposat els principals criteris de selecció i han mencionat les entitats escollides:

  • REPUBLIQUEM.cat: Universitat Rovira Virgili (Tarragona)

  • Allotjament Solidari de Familiars Hospitalitzats: Associació SOS3 (Palamós)

  • Digitalització en 3D del bestiari festiu: Federació Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (Vilafranca del Penedès)

  • MEDIAHUB: CTecno (Barcelona)

  • Revista de l’Alguer: Òmnium Cultural Alguer (Alguer)

  • TEMPSART: Fundació Francesc Eixiemenis (València)

  • INNOnet: Fundació Cívica Innomnium (Delta de l’Ebre)

  • eCommerce de lectura fàcil: Fundació Jeroni Moragas (Barcelona)

Finalment la Fundació puntCAT ha presentat la creació de la Comunitat.cat, un espai digital dedicat als usuaris del .cat. Aquesta comunitat, que es llançarà el febrer de 2020, té la intenció d’esdevenir una plataforma catalitzadora de projectes, entitats i persones que disposen d’un domini .cat.

A la comunitat.cat es compartiran formacions, voluntariat de professionals TIC, un Marketplace de negocis i projectes i recollirà avantatges per tots els usuaris que en formin part.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: