El director general de Damm, Jorge Villavecchia, nou president d’Ecovidrio

El director general de Damm, Jorge Villavecchia Barnach-Calbó, ha estat nomenat nou president de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, que s’encarrega de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Així ho ha anunciat Damm en un comunicat aquest dimarts, pel qual Villavecchia deixarà de ser vicepresident de l’entitat i ocuparà el càrrec de president, en representació de Cerveceros de España. Fins ara, Javier Aubareda (Freixenet) ocupava la presidència d’Ecovidrio.

Segons el sistema rotatori pel qual es regeixen els òrgans de govern de l’entitat, Villavecchia ostentarà al càrrec fins a l’any 2023 i s’encarregarà de la implementació dels plans establerts per Ecovidrio i la consecució dels objectius del Pla Estratègic de Reciclatge d’Envasos de Vidre 2020-2025, que contempla l’increment de taxa de reciclatge. La vicepresidència de l’entitat quedarà ocupada per Luis de Javier Esteban (Bodegas Torres), en representació d’Espirituosos de España.

Reptes mediambientals

Ecovidrio ha dissenyat un full de ruta marcat per l’emergència climàtica, la transició cap a una economia circular real i la contribució a l’Agenda 2030. “Tinc plena confiança en l’ambició d’Ecovidrio i en el model de reciclatge d’envasos de vidre a Espanya per superar amb escreix les exigències de la legislació i arribar a taxes de reciclatge superiors al 80%“, ha exposat Villavecchia, qui pren possessió del càrrec en un context marcat per al medi ambient a l’estat espanyol, en el qual han de ser transposades la Directiva Europea de Residus i la Directiva d’envasos i Residus d’Envasos.

“Aquesta és una entitat que ha demostrat un compromís real per contribuir al desenvolupament sostenible del nostre país i en els anys vinents invertirem més de 500 milions d’euros per posar al servei del medi ambient tècniques molt avançades de business intelligence, intensificació d’operacions en el sector HORECA, innovació per a la mobilització de la ciutadania i tècniques de recollida selectiva d’avantguarda a Europa”, ha explicat el nou president d’Ecovidrio, qui diu que tots aquests plans es faran amb un “enfocament de sostenibilitat de la cadena de valor”.

Jorge Villavecchia és director general de Damm des de l’any 2001 i ha liderat el creixement integral de la companyia com a grup líder en el sector cerveses, begudes, alimentació, restauració i distribució. Sota la seva direcció, la companyia ha passat dels 1.000 empleats als 5.000 amb què compta en l’actualitat i a tenir presència en més de 133 països.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: