El diputats cobren dietes malgrat la pandèmia

Els diputats al Parlament segueixen cobrant dietes per desplaçament, segons ha revelat el programa ‘Planta Baixa’ de TV3, malgrat que l’activitat presencial a la cambra està sota mínims des de l’inici de la pandèmia del coronavirus.

La cambra catalana, segons xifres del programa, ha pagat des del maig 1,4 milions en dietes quan l’assistència als plens és mínima -20 diputats dels 135- i la majoria de comissions són telemàtiques -84 de les 138 que s’han celebrat-.

La Mesa del Parlament va aprovar la proposta de Roger Torrent de demanar als diputats que donin la part de salari corresponent a les dietes de desplaçament del mes d’abril, uns 246.000 euros, a la lluita contra el coronavirus, però des d’aleshores els diputats han cobrat de forma íntegra aquesta indemnització.

Les dietes dels diputats oscil·len entre els 18.000 euros anuals pels diputats de l’àrea metropolitana de Barcelona fins als 26.000 si el municipi es troba a més de 191 quilòmetres de Barcelona. Aquesta indemnització suma en total uns 246.000 euros mensuals entre tots els diputats de la cambra catalana.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: