El detall de Pep Guardiola en roda de premsa que irritarà VOX

És un mite del barcelonisme. Un català universal. Un ciutadà compromès amb la llibertat. Un home amb una veu única i poderosa. I algú que produeix una coïssor insofrible a les dretes extremes i extremes dretes espanyoles. Per tot això, Pep Guardiola és llegendari, i Catalunya l'estima. L'entrenador del Manchester City potser no viu la seva millor temporada des que és a la Premier League, però la seva figura segueix sent gegantina, dins i fora dels terrenys de joc. I el que ha tornat a fer durant la roda de premsa del seu equip ha provocat l'aplaudiment de moltíssima gent… i irritarà als de sempre: la seva legió de 'haters', entre els quals es troben els seguidors i membres de VOX. Què ha dit el de Santpedor? Més aviat hauríem de preguntar què ha fet. O fins i tot, que ha ensenyat. Fixeu-vos en la dessuadora de la fotografia compartida per Enric Gil, corresponsal de Catalunya Ràdio a la ciutat anglesa. 

Pep Guardiola rdp @enricgilm

Pep Guardiola @enricgilm

Si no han pogut esbrinar quin logo porta al pit el '4' culer, ho aclarim: és el d'Open Arms, la oenagé del català Òscar Camps, un altre símbol del país per la feina encomiable que fan rescatant migrants a la Mediterrània. No és la primera vegada que ho fa, com ja va passar amb el llaç groc que demana l'alliberament dels presos polítics. Guardiola és conscient de la importància d'enviar aquesta mena de missatges, especialment en un moment delicat per a la organització humanitària, que necessita del suport popular per reparar la seva nau i continuar lluitant per les vides humanes d'aquells que pateixen el drama de les migracions forçades o desesperades. Fins el moment, Camps i els seus n'han salvat 6.000. Però els que perden la vida ofegats i abandonats són molts més. Per això no es pot defallir. I en Pep ho sap.

Guardiola Open Arms @mancitycatala

Guardiola Open Arms @mancitycatala

Medalla d'honor del Parlament Roger Torrent Pep Guardiola Carola Rackete Oscar Camps Torra Aragones Govern- Sergi Alcàzar

Medalla d'honor del Parlament Pep Guardiola Òscar Camps – Sergi Alcàzar

L'entrenador català és un "demonio lazi supremacista" per als fatxes espanyols, però va pagar de la seva butxaca (150.000€) la reparació del vaixell de l'Open Arms fa un parell d'anys, mentre que VOX els denuncia​ per "tráfico de personas". Doncs bé, amics ultres: Tots som Guardiola. Tots som Camps. Tots som Open Arms.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: