El debut de Sánchez-Llibre: Canvi d’estatuts, més dones i el retorn de la Cecot

Rate this post

Els primers dies de Josep Sánchez-Llibre a la cadira presidencial de la patronal catalana Foment del Treball han començat amb canvis. Una cartera plena d’idees i propostes per “renovar, rejovenir i feminitzar” Foment es comença a posar en marxa. Entre les principals mesures, el nou president està fent avanços pel que fa als canvis als estatuts, per donar més importància als territoris; també canvis en la junta, amb una clara incorporació femenina, i la voluntat de tancar les ferides obertes amb la Cecot. 

A més, el retorn de les empreses que van traslladar la seu fora de Catalunya ha estat l’obsessió de Sánchez-Llibre des que va presentar la seva candidatura; un àmbit en què el nou president ja està posant fil a l’agulla i caracteritza d'”objectiu prioritari”. 

La Cecot: tancant velles ferides

El president sortint, Gay de Montellà, deia el dia que s’acomiadava de la seva cadira que les ferides obertes amb la Cecot es podien sanar, però que seria “més fàcil amb un altre president que no sigui jo”, deixant com a herència a Sánchez-Llibre els deures per fer amb la patronal vallesana.

La Cecot, patronal presidida per Antoni Abad, va ser “suspesa” de Foment del Treball ara farà més de mig any, després de mesos d’enfrontaments entre Gay de Montellà i Abad. D’una banda, des de la patronal de Terrassa consideraven que la suspensió formava part d’una guerra política, cosa que Montellà va negar diverses vegades, assegurant que el problema era que Cecot s’havia “extralimitat en les seves funcions”. 

Però president nou, oportunitats noves. “Com humanista que sóc”, deia avui Sánchez-Llibre, “tinc la certesa que amb la Cecot arribarem a un acord i es reincorporarà”. De fet, el president de Foment ha assegurat que ja ha contactat Antoni Abad per reunir-se properament i “no tinc el mes mínim dubte que ens entendrem”.

Amb tot, Sánchez-Llibre ha confessat: “Jo vaig estar a l’assemblea de l’expulsió de la Cecot i vaig votar a favor que fos expulsada”. De totes maneres, “ara tot és diferent: hi ha una nova junta i un altre plantejament, i hi ha d’haver unitat de forces”. “Nosaltres volem que la Cecot torni i creiem que la Cecot vol tornar, però cal respectar les normes internes que en aquell moment no es van respectar”.

Rebuig “al boicot”

L’ANC va presentar ahir una campanya anomenada ‘Consum estratègic’, que proposa “aportar informació al lliure consumidor” i proposar “alternatives a les empreses que han contribuit a la campanya de la por de l’Estat”. Segons el nou president de Foment, “l’ANC està plantejant un boicot, cosa que no beneficia cap empresa i va en contra la cohesió social”.

És per aquest motiu que “m’agradaria que l’ANC deixés de plantejar una política com la que ha plantejat, perquè al final els que en pagaran els plats trencats seran els empleats i les empreses”, i “lligar la política al consum és una mala idea sempre”, ha asseverat.  

Seguirà ampliació

Anar a la font
Carlota Serra

Powered by WPeMatico

Translate »