El coronavirus pot danyar l'economia més que la crisi financera

Fins ara s'han establert nombroses comparacions entre la crisi d'el coronavirus i la crisi financera de 2008, sobretot, en el comportament de les borses mundials. Però el primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, ha fet un pas més a l'afirmar que les conseqüències econòmiques de l' coronavirus Covid-19 poden ser més greus que el dany causat per la crisi financera el 2008.

Mitjançant Facebook , segons recull Bloomberg, Lee Hsien Loong va afegir que l'impacte econòmic també serà més durador, fins i tot més enllà de la fi de la pandèmia. Pel que fa a la fi de la pandèmia va dir que "no sabem quan acabarà, però és probable que duri al menys aquest any i possiblement, més temps".

Previsions de la Comissió Europea

Aquestes declaracions del primer ministre de Singapur s'uneixen a el pessimisme de les últimes previsions econòmiques de la Comissió Europea. Des de Brussel·les anticipen una caiguda d'en recessió de l'bloc europeu per culpa de l'coronavirus.

La Comissió preveu una contracció de l'PIB de l'2,5%. Aquest any, les previsions apuntaven a un creixement de l'1,4%, però segons els nous càlculs serà de el -1,4%. "El creixement real en 2020 podria caure per sota de zero o fins i tot ser substancialment negatiu a causa de l'Covid-19", afirma en un comunicat.

Per aquest motiu, exigeix una resposta coordinada per part de la institucions de la Unió Europea i els Estats membres, per mitigar les repercussions econòmiques.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *