El consum de gas natural a Catalunya creix un 2% el 2018

Rate this post

La demanda convencional de gas natural a Catalunya creix un 2% el 2018 respecte a l’any anterior i tanca l’exercici amb 55 TWh (terawatt hora), segons dades elaborades pel gestor tècnic del sistema, Enagás. Un increment, que es deu fonamentalment a la bona marxa del consum de la indústria, que ha augmentat aquest any prop d’un 3%. Principalment, el consum ha registrat increments als sectors de les indústries elèctrica, agroalimentària i paperera.

La indústria a Catalunya representa el 53% del total de la demanda de gas natural

polígon industrial

Actualment la indústria a Catalunya representa el 53% del total de la demanda de gas natural, una font d’energia imprescindible per a molts sectors industrials per la seva competitivitat, versatilitat i alt poder calorífic.

La demanda de gas natural per a generació d’electricitat ha assolit a final d’any els 15,6 TWh a Catalunya. Aquest any s’ha registrat més generació d’electricitat amb energia hidràulica en comparació al 2017, que va ser un any especialment sec.

Amb aquestes dades, la demanda total de gas natural a Catalunya el 2018 se situa al voltant dels 70 TWh, uns valors similars als registrats l’any passat, en què el consum va créixer un 8%.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »