El Consolat d’Espanya a Milà dona documentació del 27-S per poder votar el 21-D

Rate this post

El Consolat espanyol a Milà ha donat documentació del 27-S per poder votar el 21-D, segons ha denunciat alguns catalans a l’exterior. La incidència s’ha produït amb la inscripció al CERA (Cens Electoral dels Residents Absents), que serveix perquè els espanyols residents i registrats a l’exterior puguin exercir el seu vot als comicis.

El Nacional s’ha posat en contacte amb una de les afectades, Núria Canovas. Aquesta restauradora, que porta 25 anys vivint a Milà, s’ha trobat amb diversos problemes per omplir la sol·licitud. Canovas va intentar descarregar la inscripció CERA a través de la xarxa i va ser aleshores quan es va trobar amb la primera trava: “No vaig poder descarregar el document. Només em donava la possibilitat de baixar-me’l en el cas que fos de la província de Tarragona”, ha explicat a aquest diari.

Davant aquest problema, el passat divendres 3 Canovas va acudir al Consulat espanyol a Milà per demanar els papers i no hi va haver cap problema. Els funcionaris de la delegació li van donar el document. La sorpresa va ser que no es corresponia a les eleccions convocades per aquest 21 de desembre: “Vaig veure que el document era per les eleccions de 2015 i aleshores ho vaig comentar a un grup de catalans de Milà, que em van ajudar a aconseguir el document vigent”.

Amb els papers al dia, Canovas va enviar finalment la documentació via fax a Delegació Provincial del Cens, tal com estableix la norma electoral. Ara, un cop aquesta autoritat doni el vist-i-plau, li enviaran la documentació electoral i podrà exercir el seu vot per correu o bé presencialment al Consolat, l’opció que prefereix l’afectada després dels incidents: “Prefereixo votar presencialment al Consolat per veure quantes paperetes hi ha, especialment després de tot el que ha passat”.

Anar a la font
Albert Acín

Powered by WPeMatico

Translate »