El conseller Josep Bargalló visita centres educatius del Garraf

Millora de l’oferta d’FP de l’Institut F. X. Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú

Després d’Olivella, el conseller Josep Bargalló ha visitat tres centres educatius de Vilanova i la Geltrú i s’ha reunit amb els respectius equips directius. En primer lloc, Bargalló ha visitat L’Escola L’Aragai, un centre que aquest curs acull 271 alumnes matriculats d’educació infantil i primària i que participa en un programa d’innovació pedagògica, el Laboratori de Transformació Educativa.

A continuació, Bargalló s’ha desplaçat a l’Institut F. X. Lluch i Rafecas, un institut amb 438 alumnes matriculats a ESO, 204 alumnes més a batxillerat i, finalment, 366 alumnes a Formació Professional. El centre ofereix cicles formatius de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, Cures d’auxiliar d’infermeria, Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Manteniment electromecànic, Manteniment de material rodant ferroviari, Automatització i robòtica industrial i Mecatrònica industrial. L’institut, a més, participa en diversos programes d’innovació, com ara robòtica a l’ESO i memòria històrica a l’ESO i al batxillerat.

El conseller Bargalló, en una atenció als mitjans de comunicació, ha explicat que ha parlat amb l’equip directiu de l’institut i amb l’Ajuntament “possibles noves propostes en Formació Professional” en aquest centre. Tal com ha assenyalat, “tenim una Formació Professional excel·lent, amb molts bons resultats d’inserció laboral, però amb una economia que canvia, amb crisi o sense. I, per tant, l’FP ha de canviar al ritme que canvia l’economia o anticipant-se”.

En aquest sentit, ha afegit Bargalló, s’ha parlat del grau de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que ofereix el centre. “Segurament un augment en el grau superior seria interessant pel que fa a la inserció”, ha explicat el conseller, que ha afegit que també s’ha parlat “d’algunes millores de les instal·lacions que tindrà”. Bargalló ha elogiat “la capacitat, la potència i la tradició” de l’Institut Lluch i Rafecas.

Finalment, el conseller d’Educació ha visitat l’Institut Dolors Mallafrè i Ros, que acull 360 alumnes matriculats a ESO i 245 a batxillerat, la meitat dels quals en la modalitat de batxillerat artístic. De fet, en totes les etapes educatives, l’institut insereix activitats artístiques plàstiques i escèniques lligades amb l’oferta de les tres modalitats de batxillerat que imparteix. El centre participa en nombrosos programes d’innovació educativa, relacionats amb l’orientació escolar, l’educació en valors i la promoció de l’ús de les llengües estrangeres, entre d’altres.

 

11 de febrer de 2021

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: