El conseller d’Educació destaca l’experiència de les escoles rurals: “Molts dels projectes d’innovació educativa de Catalunya han nascut a les escoles rurals”

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui dos centres educatius de la comarca d’Osona, concretament de les poblacions de Viladrau i Folgueroles. Durant la visita, ha posat en valor la importància de les escoles rurals de Catalunya com a transmissores de la seva experiència i com a font d’innovació educativa: “L’experiència de les ZER és de més de 30 anys i és absolutament positiva. Ha permès mantenir l’escola en zones rurals, i que sense aquesta fórmula, les escoles de molt pobles s’haguessin tancat. Molts dels projectes d’innovació de les escoles de Catalunya han nascut a les escoles rurals, gràcies a la tasca dels mestres i sobretot les mestres d’aquests centres”.

Josep Bargalló ha explicat que les zones escolars rurals han d’afrontar nous reptes,  i que després de 30 anys, “s’ha de donar una nova ullada al sistema d’organització de les ZER, perquè ha canviat la demografia, ha canviat el transport, la manera de comunicar-nos. Aquesta ullada que estem fent en cap cas no plantejarà anar enrere, al contrari. La voluntat és no tancar cap escola rural i obrir-ne algunes de les que estaven tancades”.

En primer lloc, el conseller ha arribat a l’Ajuntament de Viladrau on l’ha rebut l’alcaldessa Noemi Bastias, amb qui ha mantingut una reunió. En acabar, s’ha desplaçat a l’Escola Els Castanyers ha tingut una trobada al pati amb l’equip directiu del centre.

Els Castanyers és una escola rural que forma part de la Zona escolar rural (ZER) Guilleries. Té 90 alumnes matriculats d’infantil i primària i participa en diferents projectes pedagògics, molts d’ells relacionats amb l’entorn natural del Montseny on està ubicat el centre. Per exemple, el projecte Montseny o el projecte Rius – per analitzar l’aigua dels rius i del seu entorn-.També forma part de programes del Departament d’Educació, com ara la Xarxa de competències bàsiques, Apadrinem el nostre patrimoni o l’Impuls a la lectura.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: