El Consell per la Republicà es posa en marxa a Brussel·les

Rate this post

El Consell per la República s’ha posat en marxa aquest dissabte a Brussel·les amb l’acte de presentació encapçalat pels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont. L’acte s’està celebrant al teatre flamenc KVS i s’han hagut de convocar dues sessions arran l’afluència de públic.

“No admetis, doncs, consols ni plors, aixeca el cap”, amb aquestes paraules del president Lluís Companys que ha llegit l’actriu Sílvia Bel ha començat l’acte.

La primera intervenció ha estat la de la consellera Clara Ponsati que ha subratllat que haver de posar en marxa el consell de la República demostra que el combat no ha acabat, però també que l’Estat no ha aconseguit derrotar el moviement. “El seu cop d’Estat, la deriva autoritària no han pogut ni podra derrotar-lo”, ha assegurat situant el Consell per la República com a determinant atès que no està sotmès al sistema “postfranquista espanyol ni la legitimitat que se’n deriva”.

Ponsatí ha assegurat que el referèdum es va convocar democràticament per la Generalitat, la institució que l’Estat va haver de reconèixer. “Volem que el Consell faci créixer la cultura democràtica que a Catalunya s’ha expressat amb tanta claredat”, ha afegit.

“Us demanem l’adhesió de tothom, tindrem la força que ens doni la gent”, ha subratllat.

Ponsatí no ha pogut contenir l’emoció en dedicar un record als “companys repressaliats, molt especialment els presos i preses polítiques”. “Ens colpeix cada minut de la vostra vaga de fam”, ha lamentat per comprometre’s tot seguit a mantenir el combat als tribunals internacionals. “Res ens serà donat, perquè la llibertat només broda i creix en el coratge. Ha estat un any molt difícil”, ha conclòs.

Tot seguit, s’ha llegit una carta de Carme Forcadell.

A les primeres fileres hi ha una amplia representació del govern amb el vicepresident, Pere Aragonès, al capdavant, i representants dels grups parlamentaris de JxCat i ERC. La CUP ha fet una nota anunciant que no participava a l’acte perquè no accepta gestos simbòlic. Sí han anat a Brussel·les el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, així com els responsables de PDeCAT i Demòcrates.

La presentació ha començat amb retard arran els problemes que ha patit el vol xàrter que sortia de Barcelona i on viatjaven els diputats i membres del Govern.

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »