El Consell de l’Advocacia demana al Govern un pla d’ajudes per als autònoms

El Consell de l'Advocacia Catalana, òrgan representatiu dels 14 col·legis d'advocats de Catalunya, ha demanat al Govern en una carta que aprovi un pla d'ajudes econòmiques i de finançament per als autònoms i al qual puguin acollir-se els mutualistes.

En un comunicat, el Consell de l'Advocacia Catalana subratlla que la resolució aprovada el passat 2 d'abril pel departament de Treball contempla només ajudes als autònoms que cotitzen a la Seguretat Social, impedint l'accés als mutualistes, pel que reclama a la Generalitat un pla de suport econòmic al qual pugui accedir aquest col·lectiu.

A més, aquest Consell considera "insuficients" les ajudes previstes per l'executiu català en la citada resolució del 2 d'abril.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Manel Albiac, ha alertat que la crisi econòmica derivada del coronavirus "està afectant de manera molt greu" els despatxos de professionals de l'advocacia, alguns dels quals s'han vist obligats a tancar davant la "paralització de l'activitat judicial".

Ha destacat que, tot i la situació d'excepcionalitat, l'advocacia segueix oferint serveis d'assistència jurídica gratuïta i la defensa del torn d'ofici, i que aquest sector "jugarà un paper important" en la reactivació econòmica a través de l'assessorament jurídic a empreses i ciutadans. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: