El Consell critica els recursos del govern espanyol contra la llei de pobresa energètica i de funció social de l’habitatge

Rate this post

Arran els recursos d’inconstitucionalitat interposats pel govern espanyol contra les lleis de pobresa energètica i funció social de l’habitatge aprovades a les Corts Valencianes, les reccions no s’han fet esperar.

Des del propi Consell, M. José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha qualificat la decisió d’’atac directe del govern de Rajoy al dret dels valencians a un habitatge digne’, i ha assegurat que el Consell ‘seguirà treballant per defensar els drets dels valencians, aplicant totes les mesures al seu abast per donar solucions’. Per a Salvador, Rajoy ataca tots els passos fets per avançar en l’estat de benestar, i es queda de braços plegats ‘sense fer ni deixar fer’ perquè ‘ni legisla ni deixa legislar’, ha manifestat.

Per la seua banda, el vice-secretari general del PSPV-PSOE i portaveu a les corts, Manolo Mata, ha advertit al govern espanyol que els socialistes no li consentiran que ‘seguesca ficant el dit a l’ull als valencians’, amb recursos al Tribunal Constitucional espanyol de les lleis del Consell de pobresa energètica i funció social de l’habitatge.

Mata ha denunciat en un comunicat que ‘mentre des del Consell s’està fent un gran esforç per aplicar directament la constitució espanyola, buscant habitatges dignes per a qui més ho necessita, el govern espanyol obstaculitza i impedeix de dur a terme aquestes mesures que únicament busquen ajudar els més desfavorits’, i hi veu un ‘filibusterisme governamental’ per impedir els esforços de la Generalitat.

‘Crueltat’ del govern espanyol
També des de Compromís s’han afanyat a criticar l’actuació de l’executiu de Rajoy. El portaveu de la coalició a les corts, Fran Ferri, ha lamentat que es tracta ‘d’una enorme crueltat’ per atacar ara aquestes normes ‘de cara a l’hivern, quan es fa més necessari que mai comptar amb energia i calefacció’, i ha recordat que ‘segons els estudis, la pobresa energètica accelera centenars de morts a la nostra terra a causa de l’efecte de les baixes temperatures en cases sense calefacció ni aïllament adequat’.

Per a Ferri, ‘el partit de la senyora (Isabel) Bonig –presidenta del PPCV– es torna a posar al costat dels poderosos, com han fet sempre que han tingut el poder’, però ha remarcat que el govern ‘continuarà treballant per les persones més vulnerables de la societat, perquè tot el món tinga dret a un habitatge digne i accés a l’energia’

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »