El Congrés reprova Dastis per “mentir” sobre l’escola catalana

Rate this post

El ple del Congrés ha reprovat, amb els vots en contra de Partit Popular i Ciutadans i l’abstenció del PNB, el ministre d’Afers Estrangers, Alfonso Dastis, com demanava ERC en una moció en què se l’acusa de “mentir pública i deliberadament” sobre el “no ensenyament del castellà a l’escola pública catalana”.

La Cambra baixa ha donat suport a la reprovació gràcies al suport de PSOE, Unidos Podemos, ERC, i part del Grup Mixt (PDeCAT), i també un altre punt de la moció que mostra el suport del Congrés al model de l’escola catalana i a la immersió lingüística “que tants bons resultats ha donat per a la cohesió social a Catalunya”.

No obstant això, la majoria del ple no ha donat suport l’últim punt de la proposta d’ERC que exigia el cessament “immediat” de Dastis per “negligència deliberada de les seves funcions en la projecció exterior de l’Estat espanyol”.

El titular d’Exteriors, però, ja va ser reprovat fa dues setmanes, a proposició d’Unidos Podemos i juntament amb el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, amb motiu de la gestió del govern espanyol per l’incompliment de les xifres acordades amb la Unió Europa per acollir refugiats.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »