El comunicat conjunt del Govern insisteix en l’ultimàtum a Sánchez

Rate this post

Quim Torra i Pere Aragonès han volgut segellar les esquerdes que han anat apareixent en l’acord entre JxCat i ERC al Govern, també pel que fa l’ultimàtum que el president va llançar a Pedro Sánchez dimarts en la primera jornada del debat de política general on va fixar un termini d’un mes perquè concreti la seva proposta per a Catalunya o bé els diputats independentistes retiraran el seu suport a l’executiu del PSOE al Congrés.

En el comunicat conjunt que han llegit s’assenyala, entre les “vies d’acció republicana” que ha posat en marxa el Govern, la “data de caducitat” que ha imposat al govern de Sánchez. “Hem posat data de caducitat a l’estabilitat del govern de Pedro Sánchez si no presenta una proposta per Catalunya, sense renunciar mai al diàleg amb l’Estat per a resoldre políticament un conflicte que és polític”, ha llegit Torra.

Quan s’ha preguntat al respecte en la compareixença posterior, el vicepresident ha advertit que el govern de Pedro Sánchez no tindrà un “suport de franc” si no mou peça.

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »