El còmic que no agrada a la policia espanyola tindrà segona part

L'editorial Comanegra publicarà el pròxim mes de setembre la segona part del còmic 'On és l'Estel·la?' de Toni Galmés. El primer llibre il·lustrat estava centrat en el procés català i va originar les queixes de quatre sindicats representatius de la Policia Nacional a les Illes Baleares, SUP, CEP, SPP i UFP, que van presentar una denuncia davant la Fiscalia de les Illes Balears per unes imatges explícites de la violència policial de l’1-O.

La denuncia policial buscava que s’estudiés "si hi ha algun indici de delicte en les imatges publicades del còmic i si hi ha finançament públic per l'edició del llibre". En declaracions a l'ACN, el secretari general del SUP Illes Balears, Manuel Pavón, va explicar que les imatges del còmic "no s'ajusten a la realitat del que és la labor policial".

abusos policia con és l'estel·la

Joan Sala, director de Comanegra, va defensar en aquell moment que és un còmic de sàtira per adults i creu que la denúncia se suma als "fets greus que es produeixen últimament d'atacs a drets fonamentals i en aquest cas a la llibertat d'expressió i a la llibertat d'edició de ficció ".

En qualsevol cas, Puig ha assegurat que la publicació d'una segona part del llibre no té res a veure amb aquesta denúncia, sinó que ja fa temps que hi estan treballant.

Festes i tradicions catalanes

En la segona part la protagonista estarà present en diverses festes i tradicions catalanes, com festes gastronòmiques, balls, el carnestoltes i les cercaviles. "Són làmines com el primer llibre amb l'Estel·la amagada per allà el mig de les festes nadalenques o de la castanyada", ha explicat l'editor de Comanegra Jordi Puig en declaracions a l'ACN.

En aquesta segona part, l'Estel·la visitarà una jornada castellera; festes del menjar com les calçotades; el dia de Sant Jordi; els diversos balls com les sardanes o el ball de bastons; el carnestoltes; les processons marineres i havaneres i la Festa dels Súpers entre d'altres.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: