El comerç ‘online’ genera 2,9 entregues per segon a Catalunya

Rate this post

El comerç online creix a un ritme del 25% anual, i actualment ja genera 2,9 entregues de paquets per segon. És la principal conclusió dun estudi sobre comerç on line que ha realitzat el Departament de Comerç de la Generalitat i que ha sigut presentat aquest dimarts. En total, es produeixen 53 milions de compres a internet a lany només productes físics, un procés de compra que genera efectes sobre la mobilitat, ja que el 73% de les adquisicions sentrega a cases. En aquest sentit, la Generalitat fomentarà limpuls dels punts de recollida perquè es redueixin el nombre dentregues a cases fomentant el click and collect per reduir limpacte ecològic.

Linforme destaca que si tres de cada quatre paquets sentreguen a casa, només el 12% va a oficines i el 15%, en alguna modalitat de punts de recollida (6,2% a la mateixa botiga on es va comprar, 8,7% en punts de recollida i 0,2% al bar/comerç de confiança).

Aquestes compres generen un total de 39 milions de desplaçaments a lany a Catalunya i, de fet, el 15% requereixen una segona visita, és a dir, hi ha una entrega fallida. El 8,2% de les compres acaba tornant-se. Lestudi apunta un creixement del 21,7% per a lany que ve, fins als 64 milions de compres.

Segons linforme, els ciutadans realitzen 17,8 compres de mitjana a lany. Per franges dedat, els que més compren són els que tenen entre 35 i 44 anys (19,2 compres a lany), seguits de la franja dentre 45 i 54 (17,9 compres). La majoria de les compres corresponen a productes dequipament de la persona (28,1%), seguit de loci i cultura (26,2%). Amazon continua sent el principal portal on es compren les coses, amb un 87,6% delecció dels usuaris (seguit per webs de botigues delectrònica, 43%, i botigues de moda, el 37,8%). 

A més, hi ha un 9,4% de les compres online que acaben tornant-se. Aquestes compres que es tornen i les entregues fallides suposen que un 23% de les compres online generin un segon desplaçament (perquè el comprador no és a casa o perquè sha de tornar un producte). O el que és el mateix: 9 milions de desplaçaments extra’.

Lestudi posa de manifest que sha de conscienciar dels efectes negatius del repartiment a domicili (per limpacte ecològic, ja que els compradors són conscients dels seus efectes) i fomentar lús dels punts dentrega. De fet, entre el 50% i el 70% dels ciutadans està dacord a fomentar el click and collect (recollida tant en botigues com en punts de recollida).

En aquest sentit, la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha anunciat que el Govern es posa com a objectiu passar del 15% al 25% el nombre de compres que sentreguen en punts de recollida, és a dir, de 8 a 13 milions dentregues en dos anys. A més, un altre objectiu és que el 2020 almenys la meitat dels compradors estiguin conscienciats de limpacte negatiu de les entregues a domicili (des de qualitat de laire fins a lexcés dembalatge). De fet, una de les propostes és que en cada municipi català hi hagi almenys un punt de recollida. Volem impulsar el click and collect, que potenciï les ciutats compactes, ha destacat Vilalta.

Al mateix temps, entre les actuacions previstes hi ha incorporar el comerç online en els plans estratègics urbans i fomentar tant la compra com la venda online responsable. 

Seguir leyendo….

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »