El col·lectiu que vol encerclar el Parlament a la Diada acusa els partits independentistes de “tornar a l’autonomisme”

El col·lectiu que organitza la manifestació alternativa de la Diada, que va avançar ahir l’ARA, ha fet avui un comunicat on explica que vol encerclar el Parlament l’Onze de Setembre per denunciar que les formacions polítiques “estan utilitzant els vots independentistes per fer partitocràcia i tornar al joc de l’autonomisme”.

Encerclar el Parlament: la marxa alternativa de la Diada

La convocatòria del Parlament té per objectiu, assenyalen els seus promotors, “manifestar de forma pacífica i no violenta”, que no estan d’acord “amb els pactes i la deriva dels nostres representants polítics”. En aquest sentit, el col·lectiu justifica que la marxa es faci davant del Parlament perquè “és allà on recau la sobirania del poble català”.

També assenyalen que han convocat aquesta acció directa per pressionar a l’ANC, amb qui es mostra molt crítica per no liderar el Procés i anar de remolc d’ERC i JxCat a canviar “el model de manifestació festiva per manifestacions reivindicatives”.  Els precursors de la marxa consideren que la manifestació que ha organitzat l’ANC per a l’Onze de Setembre és “massa conservadora” i que no suposa cap salt endavant a l’hora de denunciar la judicialització del Procés i treballar per fer efectiu el dret a l’autodeterminació.

El col·lectiu, vinculat amb les darreres mobilitzacions a Brussel·les, Madrid i Estrasburg i no amb els CDR, avisa que no pensen defallir en l’objectiu d’assolir la independència i que “qualsevol altre mesura serà rebutjada per la societat civil a les nostres institucions”. “Perseverança, unitat i força, només així el poble podrà salvar al poble!”, sentencien en un breu comunicat.  

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: