El COEX i Protecció Civil posen a punt els dispositius antiallaus

Efectius dels Cos d’Explotació i Conservació de Carreteres (COEX) amb el suport de tècnics de Protecció Civil estan realitzant aquests dies actuacions a diferents punts de les muntanyes del Principat per comprovar el correcte funcionament dels dispositius de purga Gazex, claus per al control de les allaus un cop avanci la temporada d’hivern i hi hagi més neu a les zones de risc. Enguany, a més, es comptarà amb millores tecnològiques que han de permetre una comunicació més eficient i una major seguretat en el funcionament del sistema.

En poques setmanes, menys si hi ha sort, les muntanyes d’Andorra s’han d’omplir de l’element bàsic per a una bona temporada d’hivern: la neu. A la vegada, però, cal tenir present que això pot generar riscos a algunes zones. El perill de despreniments s’ha de vigilar constantment per actuar i reduir-lo. Un element clau en aquesta tasca és el sistema Gazex.

Per això, els tècnics han realitzat aquests dies el control per garantir el bon funcionament d’aquests dispositius de purga. Es tracta, remarquen des del COEX, d’un “sistema eficient i eficaç que abreuja el temps d’actuació per mantenir les carreteres disponibles i segures el més aviat possible”.

Enguany, s’incorpora un nou element tècnic que farà més eficient el sistema. Es tracta d’una “nova balisa que millorarà les telecomunicacions en aquestes actuacions i augmentarà la seguretat del funcionament d’aquest sistema”.

Des del COEX es recorda que al Principat hi ha actualment 20 zones de control d’allaus. A cada punt, en funció de les necessitats s’utilitza un sistema diferent de protecció.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: