El Cirque du Soleil ja prepara el Fòrum per a la màgia de Messi

El Cirque du Soleil està acabant els preparatius de l'espectacle per a tots els públics Messi10, que vol transmetre la màgia del geni del Barça mitjançant els recursos del circ. Es presentarà, per primera vegada al món, al Fòrum de Barcelona, el 10 d'octubre, i serà l'única ciutat de l'Estat on es podrà veure. Avui s'ha presentat a la premsa la preparació de l'escenari principal; un espai que imita un estadi, amb el públic dividit en dos equips. Més de 100 tècnics s'encarreguen de bastir, dia a dia, la gran estructura necessària per dotar a Messi10 de tota la seva espectacularitat. La voluntat és reflectir a "un jugador únic", que és sens dubte "el millor del món", "no només per la seva qualitat tècnica sinó pels seus valors", segons els organitzadors.

Taylor Cirque du Soleil Messi 10 Sergi Alcàzar

Un espai especial

L'escenari del Messi10 està situat en un espai marginal del Fòrum, que ha quedat substancialment canviat per la iniciativa del Cirque du Soleil. Allà s'ha bastit un gran "estadi mòbil" per representar l'espectacle, que s'allunya del que és una carpa tradicional. Es tracta d'una mena de gran edifici prefabricat, completament desmuntable, de gran alçada, que pot encabir 3.000 localitats (de les quals, a dia d'avui, ja n'hi ha la meitat de muntades). En la seva part més alta té 17 metres d'alt. S'han portat, des del Canadà, 23 contenidors amb 267 tones de material per enllestir els preparatius. El gran escenari, situat en una posició central, requereix de 20 persones per a muntar-lo, tot i que està dissenyat de tal forma que gairebé no es necessiten eines per aixecar-lo. Els organitzadors anuncien que hi haurà aparells acrobàtics creats especialment  per a aquest espectacle, diferents dels que s'usen habitualment al món del circ, per tal d'oferir una cosa diferent. Dues pantalles mòbils, d'onze metres de llarg, que pengen del sostre, permetran veure al públic les gestes de Messi mentre gaudeixen de l'espectacle. I hi haurà moltes pilotes, òbviament. Algunes, al seu interior, hi amagaran sorpreses… Més de 100 persones seran contractades, a Barcelona, per a aquest espectacle.

Messi10 Messi muntatge Cirque du Soleil Sergi Alcàzar

Messi Challenge

Abans d'entrar a l'estadi on es presentarà Messi10, el públic tindrà l'opció de passar pel Messi10 Challenge LaLiga, un zona temàtica on es podrà participar, de forma interactiva i en família, en una sèrie de proves per emular Messi. El guanyador de les proves serà coronat Messi del dia durant la primera part de la funció.

Messi i el futbol, al Fòrum

L'estadi portàtil està pensat per reproduir la rivalitat dels estadis reals, amb dues tribunes enfrontades, on el públic s'identificarà en sengles equips. L'espectacle s'organitza en dues parts, de 45 minuts cadascuna, tal i com un partit de futbol. La voluntat del Cirque du Soleil és no només reproduir  la màgia de Messi, sinó "la màgia del circ global". Asseguren que l'espectador veuran reflectides les habilitats i els valors de Messi en tots els artistes que hi participaran (afirmen que no n'hi haurà un de sol que encarni el geni argentí). Malgrat tot, no hi haurà tantes referències al Barça; la voluntat dels organitzadors és crear una obra en la que el seguidor de qualsevol equip del món s'hi pugui sentir còmode. Una oda al futbol en abstracte.

Amb humor

El Cirque du Soleil promet "una obra innovadora i única" en què per primera vegada es fusionarà el món de l'esport amb el circ. Hi haurà molta participació del públic i prometen altes dosis d'humor, amb un clown català, Mateo Amieva… I hi haurà molta música, entre el que no hi faltarà un tema de Rosalía, però també música del món del futbol.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: