El CGPJ avala concedir al jutge del 13 la més alta distinció judicial a títol pòstum

Rate this post

La Comissió Permanent del CGPJ ha informat favorablement perquè el jutge de l’1-O, Juan Antonio Ramírez Sunyer, rebi la Creu de Sant Raimundo de Peñafort, la més alta distinció per un jutge, a títol pòstum. La proposta està impulsada per la Junta de jutges i jutgesses de Penal de Barcelona i ha estat el TSJC qui l’ha fet arribar al CGPJ. La imposició de la medalla, però, dependrà de l’aprovació final del Ministeri de Justícia.

Ramírez Sunyer va morir el passat 4 de novembre i era el titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, responsable d’investigar els preparatius del referèndum. Entre d’altres mèrits, els jutges destaquen “la independència, la imparcialitat i integritat“, així com per la seva “tasca callada i constant en el compliment dels deures judicials”.

El president del Tribunal Suprem i del mateix CGPJ, Carlos Lesmes, va assegurar després de la mort de Ramírez Sunyer a través d’una carta, amb un to molt personal i d’amistat, que va canviar el rumb d’Espanya.

La comissió permanent també ha informat favorablement per concedir el mateix reconeixement a Luís Fernando Martínez Zapater, que va ser magistrat de la secció sèptima de Penal de l’Audiència de Barcelona i va morir el desembre de 2017.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »