El Cercle d’Economia demana als partits més propostes en clau europea

El Cercle d’Economia ha reclamat que els partits polítics que es presenten a les eleccions europees incrementin les seves propostes en clau comunitària. El Cercle opina que, a fi de garantir que els electors puguin votar de manera “fonamentada”, resulta “indispensable que els partits polítics ofereixin propostes del seu projecte per a Europa”.

En una nota d’opinió publicada aquest dimarts, l’organització econòmica consider que “l’agenda europea ha de ser objecte d’atenció prioritària”, així com “el reforçament del paper d’Espanya a Europa ha de ser compartit per una àmplia majoria parlamentària, pel món empresarial i les diverses entitats que conformen la societat civil”.

“No es tracta únicament de l’orientació política que ha d’adquirir la Unió en els propers cinc anys. El que es discuteix és el propi sentit i continuïtat del projecte europeu tal com l’hem conegut”, afegeix.

Estabilitat a Espanya

El Cercle va reclamar als partits responsabilitat i voluntat de diàleg per garantir l’estabilitat política i econòmica que, a parer seu, necessita Espanya. “El protagonisme resideix ara en els partits polítics. Només a ells correspon teixir les aliances per garantir l’estabilitat que requereixen les circumstàncies”, insisteix el text publicat per la institució. “Enrere han quedat dècades d’un bipartidisme imperfecte que afavoria l’estabilitat parlamentària i governamental. Ara aquesta estabilitat i governabilitat l’hem de buscar en la cultura de la negociació i l’acord”, reclama el Cercle.

Iglesias, l’únic polític sense càrrec institucional convidat pel Cercle d’Economia

La institució empresarial organitzarà, entre el 30 de maig i l’1 de juny propers, les seves jornades anuals a Sitges, on hi seran presents economistes, empresaris i polítics, entre els quals el president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d’Economia, Nadia Calviño, i el president de Caixabank, Jordi Gual.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: