El cap de setmana serà més insegur i una mica més fred

Avui el dia ha començat amb temperatures clarament més baixes que ahir, però tot i així les glaçades han estat escasses. A les valls del Pirineu i en algunes zones enclotades el termòmetre ha baixat per sota dels 5 graus de matinada, però els valors sota zero han quedat restringits a les cotes més altes. El vent, el pas de sistemes frontals poc actius i la constant renovació de l’aire estan fent que aquesta tardor les boires escassegin, sobretot al pla de Lleida.

Avui també serà un dia amb més sol que no pas núvols, però a la tarda el cel quedarà més enterbolit, i fins i tot s’arribarà a tapar en algunes comarques. Aquest migdia l’ambient s’assemblarà molt al d’ahir, amb temperatures per sobre dels 15 graus en moltes comarques i algunes màximes fins i tot per sobre dels 20. El vent continuarà deixant-se sentir de Ponent amb cops de 30 o 40 km/h en moltes comarques, i això afavorirà que la sensació de fred sigui una mica més intensa del que suggereixi el termòmetre.

Arribarem al cap de setmana sense canvis destacables, ni demà ni dissabte les temperatures canviaran gaire. Aquest divendres també serà un dia amb més sol que núvols i només algunes estones de cel enterbolit. Dissabte arribarà un front més actiu que provocarà algunes pluges i nevades a la tarda, xàfecs que sobretot afectaran el Pirineu Occidental i comarques de Ponent. La cota de neu es mourà entre els 1.800 i els 2.200 metres.

Diumenge serà un dia més insegur en general, hi haurà més núvols que clarianes, però les pluges que apareguin seran més aviat minses. Plourà i nevarà també al Pirineu Oriental, i s’escaparan algunes gotes a la Catalunya Central i en altres comarques de Girona i de Barcelona. Lluny del Pirineu i Prepirineu les pluges s’entreveuen escasses i poc importants, però el dia serà insegur, tant al matí com a la tarda. Les temperatures començaran a baixar, i diumenge hi haurà un parell de graus menys que els últims dies.

Què passarà la setmana que ve encara està per definir. Sembla clar que el temps es complicarà al Mediterrani amb l’aparició d’una bossa d’aire fred en altura, però no queda gens clar quin sector serà el més afectat. Alguns models fan pensar que les pluges abundants afectaran bàsicament les Balears i el sud del País Valencià, d’altres dibuixen un escenari en el qual aquesta borrasca s’acostaria a Catalunya entre dimarts i dimecres i això faria arribar també aquí les pluges abundants i el temporal de mar, sobretot a les comarques de Girona, al Pirineu Oriental i a les Terres de l’Ebre. Caldrà seguir-ho. En tot cas, ahir ja ho explicàvem, és poc probable que aquest possible temps mogut s’allargui fins al cap de setmana de tres dies.

La setmana que ve, això sí, farà més fred. És bastant probable que la primera part de la setmana hi hagi entre 3 i 5 graus menys que els últims dies, i si apareix el fort vent encara caldrà abrigar-se més. No és tan clar, en canvi, que durant el cap de setmana de la Puríssima l’ambient sigui fred: les temperatures podrien tornar a pujar.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: