El cap de setmana començarà amb molta calor i acabarà amb xàfecs sobtats

Nit de més mal dormir que les anteriors, avui la temperatura mínima s’ha quedat en 24 graus al centre de Barcelona o també a Figueres. Aquesta tarda la màxima pujarà 2 o 3 graus més que ahir a Ponent i a les Terres de l’Ebre, termòmetres a tocar dels 40 graus a l’interior i sensació tèrmica molt similar a la costa a causa de la humitat.

Avui farà sol, fins i tot al Pirineu les nuvolades de tarda hi seran escasses. El vent serà feble en general, només a l’extrem nord de l’Empordà i al Rosselló s’hi deixarà sentir una mica la tramuntana a estones. La situació marítima s’entreveu tranquil·la i amb bandera verda a la majoria de platges.

El cap de setmana començarà sense canvis destacables, demà en general farà sol i només a última hora es podrien arribar a formar algunes tempestes puntuals al Pirineu Occidental. La nit de dissabte a diumenge el temps ja serà més insegur, i la segona part del cap de setmana augmentarà la inestabilitat.

Diumenge descarregaran xàfecs sobtats i localment intensos, no només a la tarda sinó fins i tot al matí en alguns casos. Els ruixats i tronades sobretot apareixeran al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central, però en menor mesura també poden arribar a fer-se presents gairebé a qualsevol comarca. En tot cas, com més a l’est més aïllats i puntuals seran. Els núvols i xàfecs es combinaran amb estones de sol, sobretot a prop de mar.

Aquest canvi de temps farà que la temperatura caigui en picat al Pirineu i a Ponent, on diumenge les màximes arribaran a ser 7 o 8 graus més baixes que avui. Segurament el més destacable però no sigui la refrescada de diumenge, sinó el fet que és probable que bona part de la setmana que ve la temperatura es quedi en aquest nivell més suportable. Res fa pensar que l’estiu hagi de descarrilar sinó simplement s’entreveu un tram central del juliol amb nits més fresques i calor més suportable al migdia.

Dilluns el temps tornarà a ser assolellat, però és probable que dimecres que ve hi hagi una segona tongada de ruixats i tempestes que puguin afectar força comarques. En aquest cas els ruixats seran més probables a les comarques de Girona i en canvi menys a Ponent o a les Terres de l’Ebre. Tampoc en aquest cas sembla que els xàfecs hagin de durar més d’un dia, segurament la segona part de la setmana el sol tornarà a predominar en general.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: