El canvi de vida radical d’una actriu que sortia a tot arreu

Rate this post

Hi va haver un temps en que qualsevol televisió comptava amb ella. Presentadora de programes com Club Megatrix o intèrpret a sèries com Al salir de clase, Vive cantando, La vida de Rita, Cambio de clase, Tierra de lobos, Acacias 38 o, sobretot, Física o química, on compartia protagonisme amb Úrsula Corberó o Javier Calvo (dels Javis), van encastellar l’actriu Sandra Blázquez i qui més qui menys veia en ella a una nova estrella de la televisió.

sandra blazquez ursula corbero javier calvo

Antena 3

Va començar a actuar de ben petita, als 10 anys, i ara, casualitats de la vida, la seva vida està envoltada de nens d’aquesta edat. Però uns nens que mai l’han vist a cap d’aquestes sèries, perquè no tenen televisor, ni electricitat ni, amb prou feines, menjar.

Després d’uns anys de rodatges diaris, l’any 2014 va engegar un projecte radicalment oposat al de la interpretació. Ja fos perquè els papers van començar a minvar, amb la incertesa pròpia dels actors, ja fos perquè no l’omplia del tot el que feia, el cas és que Blázquez va deixar de ser una referents per a molts espectadors, sobretot, adolescents, per passar a ser un referent per nens necessitats de l’Àfrica.

sandra blazquez

@blazquezsandra

Blázquez i una amiga, una educadora social, van viatjar l’any 2013 a un orfenat del Marroc per ajudar els que ho tenen més difícil en la vida. Quan van tornar van pensar que “habíamos abandonados a aquellos niños, y nos planteamos que habría que hacer algo que perdurara“, explica al diari El Mundo. Dit i fet. Van crear l’ONG Idea Libre que té com a objectiu aixecar una escola per nens a Kènia sota el Proyecto Chumvi, un petit llogaret, sec, on hi viuen 400 persones i “donde las mujeres se prostituyen desde los 12 años y hay problemas tribales“. Van començar amb 80 alumnes i dos professores i ara ja tenen a 100 nens, quatre sales, quatre docents, dos vigilants, una cuinera i un àpat calent al dia per tots els alumnes.

sandra blazquez nen kenia

@blazquezsandra

Muchas veces pienso que es imcompatible ser actriz con la cooperación: eso de estar siempre bien vestida, guapísima, ir de photocall en photocall, mostrarse en redes… Porque, en esta profesión, si no haces todo eso, eres un bicho raro. Hay una parte de mí que me dice que me olvide del cine. Y que crezca“, reconeix Blázquez. 

sandra blazquez nens africa

@blazquezsandra

L’actriu ho té clar. Des del febrer ningú la truca per oferir-li feina de lo suyo i serveix copes en un bar. Un escenari tristament habitual en centenars de joves actors i actrius. El que no és tan freqüent és tenir una sortida vital que l’ompli tant a quilòmetres de distància: “Tratar de que esos chicos crezcan con posibilidades, con un pensamiento libre, que puedan soñar con vidas de película“. Potser Bázquez no farà més pel·lícules. Però es deixa la pell perquè les vides de molts nens ho siguin.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »