El candidat a primer ministre britànic Boris Johnson, involucrat en una baralla domèstica amb la seva parella

La policia metropolitana de Londres va acudir la matinada del divendres a la casa del candidat a primer ministre britànic, Boris Johnson, i la seva parella, Carrie Symonds, ex cap de premsa del Partit Conservador, després que fos alertada pels veïns d’una potencial baralla domèstica.

L’altercat s’ha conegut en les darreres hores de la tarda d’aquest mateix divendres. Publicada inicialment pel diari ‘The Guardian’, posteriorment la notícia ha estat difosa per la resta de mitjans digitals britànics. De fet, la majoria de les portades de les edicions impreses del dissabte, que es podien consultar a darrera hora de la nit de divendres, ja reflectien la potencial gravetat política dels fets, que podria suposar un cop seriós en la carrera del gran favorit de les enquestes, dels analistes i dels militants ‘tories’ cap al número 10 de Downing Street.

   

Presumptament, un veí de Johnson i Symonds hauria sentit la dona, de 31 anys, cridant i dient al candidat ‘tory’ a ‘premier’, de 55: “Allunya’t de mi” i “surt del meu pis”. Un enregistrament de l’incident, que ‘The Guardian assegura que ha pogut escoltar, per bé que no l’ha difós, revelaria també que Johnson va cridar a Symonds “allunya’t del meu portàtil”, abans que se sentís un fort soroll de trencadissa. Els advocats de Boris Johnson podrien demanar a un jutge la prohibició de la difusió de l’enregistrament dels fets.

L’incident va tenir lloc poques hores després que Johnson, exalcalde de Londres i ex ministre d’Exteriors, i Jeremy Hunt, actual responsable del Foreign Office, fossin declarats en la tarda de dijous els finalistes que durant el proper mes es disputaran el càrrec de primer ministre del Regne Unit, que ha de triar la militància conservadora.

Segons el testimoni recollit per ‘The Guardian’, Carrie Symonds es va queixar inicialment que Johnson hagués vessat una copa de vi negre al sofà. A continuació, la dona hauria afegit, a crits: “Simplement no t’importa perquè ets un malcriat. No teniu cura dels diners ni de res.” El veí que va gravar  l’incident, presumiblement amb el mòbil, va dir a ‘The Guardian’ que després de sentir els crits i diversos cops, va trucar a la porta del pis en què viu la parella, però no va rebre cap resposta. “Vaig estar esperant que algú respongués i digués «estem bé». Vaig tocar tres vegades [a la porta] però ningú no va arribar” a obrir-la. 

Aleshores va ser quan el veí decidir trucar al 999, el número d’emergències del Regne Unit. Dos cotxes de policia i una furgoneta es van presentar en pocs minuts, quan encara no en passaven trenta de la mitjanit. Van abandonar l’adreça després de rebre garanties dels ocupants del pis que tothom es trobava segur i en bon estat.

La policia ho nega inicialment

Després de rebre la primera informació sobre els fets, ‘The Guardian’ va contactar divendres a la tarda amb la policia per confirmar-los. Inicialment, però, els agents de Scotland Yard van assegurar que no tenien cap notificació d’un incident domèstic en l’adreça en què viuen Johnson i Symonds. Però quan el diari va facilitar a la policia el número del cas i el número de referència que els oficials van donar al veí que els havia trucat, així com el número d’identificació dels vehicles que s’hi van presentar, la policia va fer públic un comunicat en què assegurava: “A les 00:24 hores del divendres, 21 de juny, la policia va respondre a una trucada d’un resident local [al sud de Londres]. La persona que trucava estava preocupada pel benestar d’una veïna. La policia s’hi va desplaçar i va parlar amb tots els residents de l’adreça, que [van assegurar que] tots estaven bé. No hi va haver infraccions ni res que preocupés als oficials, i no hi va haver cap motiu d’acció policial”.

Johnson i Symonds han aparegut cada vegada més junts en esdeveniments públics en les últimes setmanes. Johnson es va separar fa quasi un any de la seva esposa, Marina Wheeler, i va iniciar una relació amb Symonds, que forma part del seu equip de campanya de les primàries ‘tories’

‘The Guardian’ va contactar amb l’oficina de Boris Johnson abans de publicar la informació però no van rebre cap resposta.

Aquest dissabte, els conservadors viuran el primer dels setze actes electorals programats, un debat entre Hunt i Johnson, que s’ha de celebrar a Birmingham. La imatge que l’episodi podria transmetre de Johnson s’allunya molt de la que en les darreres setmanes s’ha esforçat en mostrar el seu rival. Recentment, la premsa l’ha fotografiat en repetides ocasions amb la seva dona, Lucia Guo, d’origen xinès. Casats l’any 2009, tenen tres fills, un baró i dues noies.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: