El candidat a comissari de Justícia de la UE, investigat per corrupció

La fiscalia belga ha obert una investigació preliminar contra el candidat a ser el nou comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders, segons publiquen aquest dissabte els diaris L'Echo i De Tijd.

L'actual viceprimer ministre i ministre d'Exteriors i Defensa podria estar implicat en un cas de blanqueig de capitals i suborns en relació a la construcció de l'ambaixada belga a Kinshasa, a la República Democràtica del Congo.

Un portaveu de Reynders ja ha negat cap implicació en corrupció i ha assegurat que es tracta d'una campanya de difamació contra el polític. En el cas, la premsa belga també implica contrabandistes d'armes i un candidat a la presidència congolesa.

La investigació preliminar s'hauria obert després d'una denúncia d'un exagent de seguretat secreta belga. La premsa del país apunta que, d'acord amb el testimoni d'aquest agent, Reynders i la seva mà dreta haurien utilitzat diversos mètodes per blanquejar capitals, com vendre a preus d'or obres d'art i antiguitats sense valor, o fer negocis immobiliaris a través de societats opaques.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: