El ‘brexit’ amenaça els pescadors francesos que pesquen en caladors britànics

Una de les conseqüències del brexit afecta directament el sector pesquer de França. En les negociacions que sobren ara de cara a aconseguir un acord comercial entre el Regne Unit i la Unió Europea, Londres defensarà  aferrissadament la prohibició   que vaixells dels seus exsocis comunitaris pesquin a les seves aigües territorials, cosa que significa un dur cop per a barcos com el del capità Stephane Faiti, que obté la majoria dels seus ingressos del peix capturat en aigües britàniques.
 
Es preveu una dura pugna. Els pescadors francesos ja han començat a pressionar el president Emmanuel Macron perquè  no accepti cap acord comercial   amb Londres si el Regne Unit manté la prohibició. Macron no ha de cedir gens ni mica al Regne Unit, afirma el capità Faiti després de descarregar al port de Boulogne-sur-Mer, el port pesquer més actiu de França, de tones de calamars, molls i llucet.
 
Els caladors britànics són entre els més rics de la zona de lAtlàntic nord-oriental. La normativa actual permet que els barcos de la UE pesquin fins a sis milles nàutiques de la costa de la Gran Bretanya, però si no sarriba a un acord, el límit serà de 200 milles.  

Seguir leyendo… .

ElPeriodico.cat – PORTADA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: