El bisbe de Girona defensa que els catalans tinguin la “possibilitat de decidir” malgrat que s’hagin de canviar lleis

A la pastoral amb motiu de la Diada titulada ‘Estimar Catalunya’, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, reflexiona sobre la situació actual del país i de la societat catalana i defensa “la possibilitat de decidir malgrat que això signifiqui plantejar-se canviar o aprofundir lleis fonamentals”: “Conèixer què desitgem els ciutadans és fonamental per assumir decisions, siguin les que siguin, i per configurar el present i el futur”.

Pardo també demana ser “respectuosos, justos i amables” amb les “diverses postures en relació a Catalunya i el seu encaix amb Espanya”. “La pregunta que cal respondre és com estimem Catalunya en aquest moment històric, des de l’experiència de la història més llunyana, la més propera i pensant en el futur”, exposa el bisbe.

A l’hora de respondre a aquesta qüestió, el bisbe demana “intel·ligència” per treballar per la identitat del país “des de les pròpies conviccions, respectant les dels altres i assumint la voluntat de la majoria”. “Siguem conscients que ningú és propietari del país, ni hi ha una sola cultura, ni una sola manera d’estimar-lo i organitzar-lo”, afirma Pardo, que considera que és “prioritari” esforçar-se en cercar el bé comú “per sobre la pròpia manera de pensar i per sobre de qualsevol estratègia”.

Per últim, el bisbe reclama “fraternitat i solidaritat amb els altres pobles que configuren l’estat espanyol, la Unió Europea i els ciutadans del món”. “Valorar la pròpia nacionalitat, la pròpia singularitat, no ens ha d’encerclar en nosaltres mateixos, sinó que ens ha d’obrir a tothom i ens ha de fer actuar amb solidaritat i responsabilitat”, conclou.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: