El batlle de Fonollosa, víctima de la violència l’1-O, declara avui al jutjat com a acusat

Rate this post

El batlle de Fonollosa (Bages), Eloi Hernàndez (ERC), declara avui com a investigat al jutjat d’instrucció número 2 de Manresa pels fets de l’1-O al seu poble. Hernàndez, investigat per un presumpte delicte de desobediència, diu en aquesta entrevista que la denúncia ‘cerca crear una realitat paral·lela d’allò que va passar al nostre poble’.

Fonollosa és una de les quatre poblacions del Bages que va ser objecte de violència policíaca el primer d’octubre i hi va haver una cinquantena de ferits. De fet, tant els veïns lesionats com l’ajuntament van presentar-ne una denúncia davant el mateix jutjat. Hernàndez creu que la decisió de la jutgessa s’emmarca en la investigació que duu a terme arran d’aquestes denúncies i considera que ‘no haver impedit el referèndum’ motiva que l’hagi citat.

Quan va rebre el requeriment, el batlle de Fonollosa es va mostrar sorprès, car considera que precisament són els veïns de Fonollosa qui van ser ‘les víctimes de l’atac’ d’aquell dia a la població. ‘L’única cosa que he fet –va dir– és escoltar la gent, estar al seu costat i permetre que el poble es pogués expressar lliurement i democràticament.’ Per ell, aquest procediment és un símptoma de la ‘qualitat democràtica’ de l’estat espanyol.

Eloi Hernàndez va narrar els atacs policíacs a Fonollosa en un àudio que es va difondre el dia 1 d’octubre i que va fer-se viral:

Vegeu també:

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »