El Bàsquet Girona prescindeix d’Àlex Formento, l’entrenador de l’ascens

Àlex Formento no seguirà com entrenador del Bàsquet Girona la temporada vinent en què l’equip s’estrenarà en la LEB Or. El club, que dimarts va presentar Jordi Plà i Comas, com a nou director esportiu, busca un perfil diferent de tècnic per liderar l’equip en la nova categoria. Formento va debutar com entrenador del primer equip la temporada 2018/2019 a LEB Plata substituint a mitja lliga Quim Costa, i aquest any l’ha conduït fins al segon lloc del grup d’ascens a la LEB Or, posició que ha permès pujar de categoria.

Formento compaginava fins l’última temporada el càrrec de director esportiu amb el d’entrenador i ha estat una persona clau en el creixement del club des que Marc Gasol, amb qui manté una gran relació d’amistat, va decidir fundar-lo el 2014. Va ser el responsable de la confecció de les plantilles de l’equip a la lliga EBA (2017/18) i de les dues temporades següents a LEB Plata. Com a entrenador el seu estil de joc s’ha caracteritzat per l’agressivitat en defensa i un joc de transició que ha permès l’equip guanyar molts partits gràcies a la velocitat dels seus jugadors.

Els fitxatges d’Albert Sàbat, Gerard Sevillano i Antonio Hester, els referents d’aquest curs, també van ser responsabilitat seva.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: