El Barça tirarà pel dret: rebaixa salarial als jugadors pel coronavirus

El futur és incert a can Barça. La crisi del coronavirus està deixant el club sense líquid econòmic perquè no arriben els ingressos per culpa de l'aturada de la competició. I per aquest motiu el plantejament de l'ERTO és la solució que estudia el club a l'espera d'arribar a acords amb els diversos equips professionals.

Hi haurà rebaixa sí o sí dels sous dels jugadors del club, segons afirma l'Sport. La intenció és reduir el 70% de la fitxa de tots els jugadors professionals dels equips de futbol, bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei, però sembla que no tothom està d'acord. Amb els futbolistes del primer equip masculí de futbol s'està negociant una baixada del 30% i amb els jugadors de bàsquet una altra rebaixa dels seus salaris que de moment no accepten.

Per aquest motiu Josep Maria Bartomeu continua negociant amb els jugadors que no accepten la reducció en aquest moment tan complicat per al club. Aquesta rebaixa s'aplicaria des del 19 de març, el primer dia de l'estat d'alarma, fins al final del Reial Decret. Després tots els professionals recuperarien el 100% del seu sou.

Gerard Piqué Josep Maria Bartomeu Barça Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Aquest canvi provisional només afectaria els sous base i no tindria cap efecte en els bonus, ni en els extres ni en els variables. Tot i això, des del club han decidit que hi haurà rebaixa del salari amb acord o sense acord (aplicant un ERTO). L'opció d'arribar a una entesa sembla la més factible perquè Bartomeu no es vol arriscar a tornar a combatre en una nova guerra interna contra dels jugadors contra la directiva.

I a més, segons informa Mundo Deportivo, també estan inclosos els equips filials, els no professionals i la Masia. Tot i això, només veuran reduït aquest 70% del salari plantejat en l'ERTO aquells que cobrin almenys 50.000 euros anuals.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: