El Barça aplicarà un ERTO i rebaixarà els sous dels esportistes pel coronavirus

Amb les competicions aturades, sense la venda d'entrades, sense cobrar drets televisius perquè no hi ha partits i sense publicitat, els ingressos del Barça s'han reduït alarmantment. La crisi del coronavirus ha deixat l'entitat blaugrana sota mínims i sabent que si no s'apliquen retallades internes les pèrdues en el moment del tancament de comptes seran milionàries. I per aquest motiu el Barça ha decidit aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), però fet a mida en alguns dels casos.

Una crisi més per a Bartomeu

Després d'un inici d'any negre per a Josep Maria Bartomeu, amb l'acomiadament d'Ernesto Valverde, la crisi al vestidor pel cas Abidal o el BarçaGate, ara el president blaugrana ha hagut de fer un tomb radical en la direcció del transatlàntic culer. Per tal d'equilibrar xifres, el Barça es veu obligat a gastar menys, i la mesura adoptada després d'una reunió telemàtica de la junta directiva ha estat aplicar un ERTO a part dels treballadors (centrat en els empleats de cara al públic i que afecten aproximadament uns 540 treballadors), però sense efecte en els esportistes professionals.

"La Junta Directiva ha decidit implementar una sèrie de mesures per pal·liar-ne els efectes i reduir les afectacions econòmiques d’aquesta crisi", ha informat el club en un comunicat. I afegeixen que "es tracta de la presentació dels diferents expedients relatius a l’àrea esportiva (futbol i altres esports professionals), així com a la resta del personal no esportiu".

Gerard Piqué Josep Maria Bartomeu Barça Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Tothom per igual, de moment

El club informa que en termes generals es tracta d'una "reducció de la jornada laboral" i que "aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, un cop el Club hagi compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures".

Bartomeu no vol més guerres i, sense acord amb el vestidor del primer equip masculí de futbol, ha pres de moment una decisió salomònica: "La reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes, mesures que el Club vol implementar seguint escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat". Per tant, igualtat de rebaixa salarial en totes les seccions professionals. Val a dir que només afecta en el sou base i no s'aplica en cap cas als extres o els variables de cada contracte.

Amb aquest nou escenari el Barça eixuga una mica uns deutes que podrien haver condemnat econòmicament aquest exercici i possiblement el de la temporada següent. I Bartomeu recondueix de certa manera l'economia del club a l'espera que torni la normalitat i es puguin acabar les diverses competicions. Sobretot resa perquè el futbol es reprengui i que tornin els ingressos que sempre han mantingut l'economia del Barça sanejada.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: