El Baix Gaià i Terrassa capten l’atenció del cap de setmana

A mitjans de juliol, el calendari casteller tradicional està marcat per la Diada de les Cultures d’Altafulla i la del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra, actuacions també conegudes com el Baix Gaià tour. Aquest any però, també s’hi suma l’actuació del 40è aniversari dels Minyons de Terrassa que aprofiten l’efemèride per celebrar una nova actuació a casa. En total hi ha cinc colles que es plantegen castells de nou, en un cap de setmana que també s’esperen castells de gammes extra.

Entre les tres actuacions, la colla que a priori porta un programa de castells més ambiciós són els Minyons de Terrassa. Els malves es plantegen repetir l’actuació que van realitzar per Festa Major fa dues setmanes, tot i que evidentment amb l’objectiu de descarregar el 4d9f. La resta de castells, per tant, serien el 3d9f, 2d9fm i Pd8fm. La Diada se celebra el diumenge al matí a la plaça Vella, on també hi seran els Castellers de Barcelona i els Bordegassos de Vilanova. Els de la camisa vermella asseguren els dos castells bàsics de vuit, alhora que alguns canvis realitzats en les darreres setmanes segurament els impedirà portar el 2d8f. Per la seva banda, una baixa destacada de troncs els obliga a ajornar l’estrena del 3d8 que tenien prevista per aquest cap de setmana. D’aquesta manera hi portaran el 2d7 i dos castells més de la gamma alta de set.

L’altra actuació on es podrien veure castells de gamma extra és la de Torredembarra. En aquesta la Jove de Tarragona es planteja repetir el doblet de castells de nou, que en l’actuació d’aquest diumenge incorporaria algun canvi obligat. Alhora, però, els de la camisa lila també treballen per poder fer-hi alguna estrena, que podria arribar a través del 9d8. Si no fos així, completarien l’actuació amb el 5d8 o 4d8a. El 3d9f i el 4d9f també són els principals objectius de la Colla Joves Xiquets de Valls; dels quals el quatre folrat seria el primer de la temporada. Alhora tenen el 5d8 en cartera que podrien estrenar. Els vermells, a més, tampoc descarten posar-hi la cirereta amb la novetat del Pd8fm, del qual està pendent de ser forces camises tant a assaig com a plaça. La colla local, els Nois de la Torre, tenen el 3d7 i el 4d7 com a programa de mínims amb un tercer castell per decidir. D’aquesta manera, en funció del darrer assaig, podrien portar un castell de set amb agulla, el 5d7 o 3d7ps; els quals serien els primers de l’any.

La primera d’aquestes tres actuacions, però, serà el dissabte a la tarda a Altafulla amb motiu de la Diada de les Cultures. La Colla Vella dels Xiquets de Valls tindrà força baixes a plaça i el 3d9f i 4d9f es presenten com els màxims objectius, acompanyats d’un castell de la gamma alta de vuit. Per la seva banda els Castellers de Vilafranca es marquen repetir l’actuació del Pla de la Seu amb el doblet de nou, el 2d8f i el Pd7f; mentre que la setmana vinent a Les Santes ja podrien estrenar la gamma extra. Els Xiquets de Tarragona volen fer una passa endavant i afegir el 5d8 als dos bàsics de vuit. Els matalassers també tenen a punt el 3d9f, tot i que aquest dependrà més de les darreres sensacions. Finalment els Castellers d’Altafulla ja han pogut fer enguany el 3d7, al qual dissabte li volen sumar el primer 4d7 de la temporada. El 5d6 o 2d6 completaria l’actuació.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: