L'ancià malalt que va viatjar en un Talgo a Múrcia tot i saber que el seu fill tenia coronavirus

Els Serveis d'Epidemiologia treballen a contrarellotge per reconstruir i sobretot donar amb el parador de totes aquelles persones que aquest dijous van estar en contacte amb un ancià madrileny afectat pel coronavirus que roman ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Els Arcs . Aquest cas és prioritari per a la Direcció General de Salut Pública de la Regió de Múrcia perquè aquest ciutadà, de 88 anys, va viatjar en companyia de la seva dona bord d'un tren des de Madrid fins a l'estació de Cartagena i ho va fer quan ja estava contagiat pel Covid-19.

"Sembla ser que el seu fill ja havia donat positiu a Madrid i malgrat això, l'ancià va viatjar en tren en males condicions: amb febre i tos", tal com asseguren fonts sanitàries a L'ESPANYOL. Tot apunta, segons les citades fonts, al fet que el matrimoni d'ancians madrilenys va agafar un Talgo a la capital d'Espanya i quan va arribar a l'estació de tren de Cartagena es va anar al seu domicili en una localitat costanera de la Mar Menor. Fonts policials indiquen que s'està tractant d'esbrinar si la parella té la seva residència a Santiago de la Ribera, una pedania que pertany a San Javier, o en El Pagán, una pedania que està dins de el terme municipal de Sant Pere de l'Pinatar.

Les esmentades fonts policials indiquen que s'està intentat aclarir "si el matrimoni es va desplaçar en taxi o agafar un bus perquè l'estació d'autobusos és a prop de l'estació de trens". Posteriorment, tant les esmentades fonts sanitàries com policials confirmen que la parella d'avis madrilenys es va desplaçar a un centre comercial de San Javier. "Van estar fent unes compres en diverses botigues on hi havia més clients".

D'acord van anar passant les hores es va anar agreujant la simptomatologia d'aquest ciutadà madrileny. "Va arribar pel seu propi peu a la porta de el Servei d'Urgències de l'Hospital Els Arcs i la radiografia que se li va realitzar va posar de manifest que patia una pneumònia de cavall", confirma personal sanitari de l'esmentat centre hospitalari. De manera que immediatament es va sotmetre a l'ancià a la prova d'coronavirus i com s'esperava va donar positiu: va ingressar a l'UCI.

"Es va negar a la prova de l'coronavirus"

L'esposa de l'octogenari, segons detalla personal sanitari, "no només es va negar a sotmetre a la prova de l'coronavirus sinó que a més es va estar passejant per la cafeteria i quan els treballadors es van despistar va marxar sense avisar". El cas ha generat molt malestar en el si de la plantilla de l'Hospital de Els Arcs: "La dona va mostrar una conducta inconscient amb la resta de pacients i caldria posar-li una bona multa".

Fonts policials indiquen a aquest diari que efectius de les policies locals de Cartagena i San Javier, així com de la Policia Nacional, estan treballant en la localització dels més de 200 passatgers que van viatjar en el Talgo amb el matrimoni d'ancians madrilenys per informar-los de que s'han de posar en quaranta domiciliària. També estan tractant de localitzar la dona de l'ancià ingressat a l'UCI dels Arcs: "Sembla ser que la dona està en parador desconegut i segueix sense fer-se la prova".

Les indagacions de el Servei d'Epidemiologia han permès localitzar el conductor d'el taxi que va portar a el matrimoni des del centre comercial de San Javier fins a la porta d'urgències de l'Hospital Els Arcs. Aquest divendres, després de 24 hores de recerca, l'anciana va ser localitzada a la seva residència costanera del Pagán (Sant Pere de l'Pinatar) i personal sanitari la va sotmetre a les proves de l'Covid-19 per veure si donava positiu. "Li van dir que es quedés a casa aïllada, però dubto que ho compleixi", afirma amb preocupació un empleat dels Arcs. La Conselleria de Salut ha confirmat que l'ancià es troba en estat greu: "El seu pronòstic és reservat i segueix ingressat a l'UCI".

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: