L'allau de ERTEs destrossa comptes de Sánchez

Seat , Burger King i Pikolin són algunes de les empreses que aquest dilluns van anunciar a la seva plantilla expedients de regulació temporal d'ocupació, els ja populars ERTO, per superar la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus . Patronals i sindicats calculen que milers d'empreses seguiran el mateix camí, el que tindrà una factura milmillonaria per a l'Estat, fulminarà seus comptes i obligarà a incrementar el deute i el dèficit.

Està previst que el Govern de Pedro Sánchez aprovi aquest dimarts les mesures econòmiques de suport a les empreses i treballadors per l'aturada econòmica que suposarà el brot de Covid-19. Això si aconsegueixen posar-se d'acord Nadia Calviño, vicepresidenta econòmica, i els ministres d'Unides Podem, liderats pel vicepresident segon, Pablo Iglesias. Aquesta matèria va ser just el motiu que el Consell de Ministres de dissabte s'allargués durant set hores .

Facilitar els ERTO és una de les mesures més esperades de l'consell de dimarts. Les patronals CEOE i Cepime i els sindicats UGT i CCOO han demanat a l'executiu que impulsi ja aquesta mesura. Enemics íntims, representants dels empresaris i dels treballadors s'han posat d'acord aquest cop perquè entenen que en l'actual situació d'emergència, és l'única sortida, o la menys traumàtica, per a empreses de tot tipus i grandària que no poden continuar amb seva activitat habitual.

Moltes empreses esperen el decret de Govern per presentar un ERTO, entre elles, El Corte Inglés

Moltes empreses estan esperant a l'aprovació de la nova norma pel que fa a acomiadaments temporals per registrar el seu ERTO. Seat ho ha anunciat aquest dilluns: afectarà els seus 15.000 empleats, o una bona part d'ells, i ja ho ha registrat davant l'autoritat laboral catalana, competent en el cas de l'automobilística propietat de VW doncs l'expedient és per als centres de treball en Catalunya. Burger King i Pikolin també ho van anunciar.

D'altres no ho han anunciat però estaran molt atentes al que anunciï aquest dimarts el Govern per trucar als sindicats i plantejar-ho. És el cas de les aerolínies, com Iberia i Vueling , que han cancel·lat una part molt important dels seus vols , o de Michelin, que ha decidit tancar les seves quatre fàbriques espanyoles i està pendent de què fer amb els seus empleats. Com Seat, la resta de la indústria de l'automoció pot seguir el mateix camí: totes les fàbriques de cotxes han parat. El ERTO a Nissan es dóna com a segur.

Un cas sonat serà el d'El Corte Inglés, que té 85.000 empleats. Les fonts consultades per Economia Digital veuen probable un ERTO per bona part d'ells, el que seria el major expedient de regulació d'país. Uns 20.000 estarien fora de perill, ja que treballen en supermercats i drogueria, que segueixen oberts, i faltaria per saber què passa amb serveis centrals. Es dóna per fet que pocs se salvaran doncs gairebé no tenen a qui donar servei.

Com es pagaran els ERTO?

Aquestes empreses són una petitíssima mostra del que vindrà aquesta mateixa setmana, i entre les poques empreses esmentades ja superen els 100.000 afectats. Milers de pimes estan en situacions idèntiques. La xifra de persones que es pot veure afectada per un ERTO en les pròximes setmanes és incalculable. Calviño va parlar la setmana passada que el coronavirus podia deixar un milió d'aturats més, però no va especificar si es referia a afectats per ERTEs oa persones que podien perdre el seu treball de forma definitiva.

Prenent com a referència el milió de persones, pagar les seves prestacions li costarà a l'Estat prop de 1.000 milions d'euros a l'mes, el que pressionarà enormement els comptes públics. Els expedients temporals suposen que el treballador afectat es va a l'atur durant un temps determinat -poden ser setmanes o mesos, i poden anar seguits o intercalados-, pel que la seva prestació la paga el Servei d'Ocupació Públic Estatal (SEPE), l'antic INEM. És a dir, són diners que surt dels pressupostos de l'Estat.

Pagar els ERTO pot costar-li a l'Estat 1.000 milions a l'mes, prenent un càlcul optimista

Actualment, Espanya té menys d'un milió de persones cobrant el que popularment es coneix com l'atur: 939.000 aturats són beneficiaris de la prestació contributiva, tot i que hi ha altres que cobren altres tipus de prestacions i subsidis. De mitjana, cobren 858 euros a el mes, però el cost per a l'Estat és de 933,9 euros, ja que paga les cotitzacions a la Seguretat Social.

L'allau de ERTEs serà un fort cop als comptes de l'Estat, que no compta amb marge per pagar-lo. La sanitat i els serveis socials, que són el que es porta bona part dels pressupostos, no només no es poden retallar sinó que caldrà reforçar-Com farà el Govern llavors per pagar la prestació de cop a un milió o més de treballadors?

Pendent de la línia d'ajudes que acabi per aprovar la Comissió Europea -va anunciar 25.000 milions però no va concretar les mesures ni el repartiment per països-, a Sánchez i Calviño no els quedarà altre remei que acudir als mercats per endeutar-se. La cotització dels bons i lletres de l'Estat no s'ha ressentit especialment de la crisi i Espanya encara pot finançar-se a bon preu.

Deute i dèficit per l'aire

Espanya va tancar 2019 amb un deute públic de 1,189 bilions d'euro, al voltant de l'98% de l'PIB. Més deute ara suposarà superi el Producte Interior Brut, ja que es preveu que es desacceleri i fins i tot que Espanya, així com la resta d'Europa, entre en recessió. Però també dispararà el dèficit: incrementarà la despesa mentre que els ingressos, amb l'aturada de l'activitat, es preveu que es frenin. S'espera que Brussel·les sigui flexible amb els objectius d'estabilitat.

El pla anticoronavirus, que tindrà moltes més mesures -cap franc-, destrossarà els comptes de Govern abans que hagin pogut pactar uns pressupostos ni tan sols els dos socis de Govern. La qüestió és de quant és el tall i quant de temps dura. Bancs d'inversió com Goldman Sachs calculen que serà passatger, com el 11-S, i esperen que l'economia es recuperi totalment en el segon semestre del 2020. El dèficit, però, seguirà pressionat per un increment de la despesa i uns ingressos per impostos que cauran en picat pel descens de l'activitat i el consum.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: